За довършването на храм „Св. Игнатий Старозагорски” и за реставрацията

...
За довършването на храм „Св. Игнатий Старозагорски” и за реставрацията
Коментари Харесай

Откриват сметка за дарения за два храма в Старозагорска епархия

За довършването на храм „ Св. Игнатий Старозагорски” и за реставрацията на черквата „ Св. Параскева Петка Българска”, строена през 1874 година, в село Памукчии ще се открие сметка за дарения по Великден. Инициативата за дарителската сметка е на старозагорския митрополит Киприан и кмета Живко Тодоров, разгласи през днешния ден владиката. За двата храма са нужни към 150 хиляди лв. .
Митрополитът се надява храм „ Св. Игнатий Старозагорски” да бъде изографисан изцяло и да бъде осветлен през есента. За черквата в Памукчии се чака оглед от експерти, които би трябвало да се произнесат за положението на структурата й и по какъв начин да се извърши възобновяване й.
На територията на Старозагорска епархия има над 400 храма и огромен част се нуждаят от поправки или реституция. Процедурите за това обаче са комплицирани, тъй като доста храмове са монументи на културата. В момента текат реставрационни работи по стенописите в черквата “Св. Въведение Богородично” в Стара Загора, разгласи още митрополит Киприан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР