За Доналд Тръмп началото на разследването на специалния прокурор Робърт

...
За Доналд Тръмп началото на разследването на специалния прокурор Робърт
Коментари Харесай

Мълър рисува съкрушителен портрет на президента, който не желае да се съобразява с правилата

За Доналд Тръмп началото на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър изглеждаше обезпокоително като завършек на неговото президентство. Затова той се опита да го спре.

Неговите траяли месеци старания разшириха границите на президентските пълномощия и правото, разкривайки един висш главнокомандващ, обхванат от самолюбие и решен да накара своите висши сътрудници да лъжат или да основават комплициране от негово име. Фактът, че мнозина са отказали да го създадат, може би е оказал помощ на Тръмп да се избави от това да бъде упрекнат във възпрепятстване на правораздаването.

Тези съветници на процедура са послужили като перила в един Бял дом, който постоянно наподобява, че няма такива. Юридически консултант на Белия дом, който споделил на президента, че по-скоро ще напусне, в сравнение с да уволни Мълър. Висш асистент от Западното крило, който дискретно пренебрегнал искане да съобщи известия до основния прокурор, който към този момент се бил отдръпнал от следствието.

" Тези случаи постоянно ставали на срещи уединено, на които президентът се опитвал да употребява служебната си власт отвън нормалните канали ", написал Мълър в своя отчет от 448 страници съгласно редактираната версия.

Епизодите, разказани от специфичния прокурор, обрисуват разобличаващ портрет на един президент, обхванат от следствието. Дори след повече от две години, изпълнени с разкрития за готовността на Тръмп да лъже или да притиска други да вършат това, отчетът на Мълър мощно притегли вниманието към незачитането на управническите правила от президента и готовността му да слага под подозрение както правните, по този начин и политическите ограничавания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР