За дома Софийският апартамент, в който човек може да се

...
За дома Софийският апартамент, в който човек може да се
Коментари Харесай

Софийският апартамент, в който човек може да се влюби

За дома Софийският апартамент, в който човек може да се влюби (СНИМКИ) В днешния материал ви представяме едно кътче в София, в което всичко е съчетано с доста усет и внимание към всеки малък подробност, което го прави още по-специално и вълнуващо  Христо Боснев 12 август 2019, 06:42 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Софийският апартамент, в който човек може да се влюби (СНИМКИ)
Софийският апартамент, в който човек може да се влюби (СНИМКИ)
 ПРЕДИ и СЛЕД: Невероятни трансформации на къщи след ремонт
ПРЕДИ и СЛЕД: Невероятни трансформации на къщи след ремонт
 В тези къщи желаеме да прекараме уикенда (СНИМКИ)
В тези къщи желаеме да прекараме уикенда (СНИМКИ)
 Eто какъв брой постоянно да подменяте тези неща в дома
Eто какъв брой постоянно да подменяте тези неща в дома
 Хитри способи да намерите място на книгите вкъщи
Хитри способи да намерите място на книгите вкъщи
 Тези къщи са като от филмите - разкош и жанр
Тези къщи са като от филмите - разкош и жанр
 5 въпроса, които да зададете, преди да заживеете дружно
5 въпроса, които да зададете, преди да заживеете дружно
 Как да подобрим качеството на въздуха вкъщи
Как да подобрим качеството на въздуха вкъщи

тилът, естетиката и хармонията са нещо, което всеки човек има в една или друга степен.

Те са персонално чувство, което постоянно се въздейства от ползите, културата, образованието, а до известна степен и от фамилната среда.

В днешния материал ви представяме едно кътче в София, в което всичко това е съчетано с доста усет и внимание към всеки малък подробност, което го прави още по-специално и вълнуващо.

За следващ път благодарение на сътрудниците от Dibla.com, ви срещаме с изобретателния екип на интериорно студио ATG DESIGN.

С тях беседваме освен за красивия сутеренен апартамент в София, по който са имали опция да работят и да основат нещо съвременно, практично и изтънчено, само че и за други тематики, като на мода ли са тапетите, кои са най-важните неща за един комфортен дом и още.

1. Разкажете ни повече за вдъхновението, което стои зад този дизайн?

- На този въпрос сме безапелационни в отговора и той е връзката с природата. Създавайки дизайн за жилище на партера с директен изход към двор с дребна градина, бяхме сигурни, че ще подчертаваме върху взаимовръзката на пространството с природата и то се усеща посредством мощното наличие на естествените материали – камък, дърво, вълна. Определено това ни въодушевяваше в основаването на всяко едно кътче.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРАСИВИЯ СОФИЙСКИ АПАРТАМЕНТ
Софийският апартамент, в който човек може да се влюби
2. Имаше ли някакви провокации при основаването на плана?

- Откровено – за екипа ни беше същинско наслаждение да работи по плана. Разбира се, всяка една задача има личен креативен развой, който лишава време – както при изпипване на концептуално нивo, по този начин и при следене на стадиите на осъществяване на плана. Като положителни експерти постоянно държим на качественото показване и точно за това изпипваме всеки подробност – което е естествена част от нашата работа и ни носи същинско задоволство.

В общи линии не бихме изтъкнали сложните моменти като предизвикателство, при нас това е форма на отдаденост, която участва във всеки стадий на целия развой и ние откровено им се любуваме, тъй като те предизвикат истински и разнообразни решения!

3. С просто око се вижда, че в този дом има доста камък и дърво. Трябва ли да знаем нещо по-специфично, когато желаеме да съвместим двата материала?

- Водещо при избора на дърво беше то да е топло и наситено, като се изключи че е безспорен тренд сега – от една страна това беше търсенето на притежателя, и от друга – контрастира на чувството за безчувственост, което гранитогреса основава. Колкото до мрамора – значимо за нас бе да изградим по-интересна интерпретация в имплементацията му, защото към този момент всеобщо се среща в интериора. Именно по тази причина желанието бе жилките да са мощно контрастни и отчетливи, това способства за приятното комбиниране с растера на дървената облицовка. А опцията да го „ изкачим “ и по стената, разреши както да сравним двата материала, по този начин и да ги допълним – образно и сетивно.

4. Харесва ми съчетанието сред мощно изразените тъмни и светли цветове тук. Колко значимо е в действителност да изберем вярната цветовата палитра, когато търсим в какви тонове да е къщата ни?

- Разбира се, че е значимо – цветовете въздействат на настроенията и подготвят за основаването на ситуацията. Смятаме, че с цел да бъде домът съразмерен, то неговото изцяло чувство следва да е в синхрон с жителите и да ги подготвя към разпределяне. Винаги се стараем посредством интериора да сътворяваме приятна атмосфера и се вслушваме в клиента и неговите търсения. В този случай притежателите са извънредно земни хора и наличието на естествени цветове се вписваше доста добре. Като цяло за частни интериори сме доста обрани в избора си на гама и залагаме повече на неутрални и близки до природата нюанси. Като образец за абсолютния контрастност са обществените интериори, където можеш да си позволиш съществуването на по-крещящи цветови акценти.

5. Дневна, столова и кухня в едно общо пространство. Това ли е бъдещето в разпределението на пространствата в един съвременен дом?

- Категорично не бихме желали да приказваме за това като обща наклонност, всичко зависи от заданието на клиента. Концепцията на този интериор бе по-скоро повлияна от приложение на жилището – неговата изначална концепция е да се употребява за фамилни и другарски събирания. Това породи концепцията да има едно общо пространство, което да сплотява в едно кухня, столова и дневна. Освен това тази огромна стая е отворена към антрето от една страна и към двора от друга. По този метод се подчертава на връзката сред хората и тяхното общо превозване – без значение кой подготвя храната в кухнята, кой е на открито на верандата, кой си отдъхва на дивана – всички са дружно!

Ако обаче следва да разпознаваем детайл, който желаеме да виждаме по-често като наклонност, то това са високите тавани и сливането на вътрешни и външни пространства. В България климатът е задоволително удобен, с цел да можем да си позволим да имаме директна връзка с външно разположение като част от жилището.

6. Интересно ми е да схвана какво е мнението ви за тапетите в актуалния интериорен дизайн? Сякаш по-рядко хората залагат на тях към този момент или греша?

Ако сверим часовника със международните трендове – стилът Арт Деко е доста настоящ, другите щампи и релефи на стените са също търсени. Това основава добавена стойност за прекарването в един интериор. Точно в този ред на мисли ние считаме тапетите за съвременни, естествено в техния по-луксозен и моден прочит.

Работим постоянно с тапети, които в своята основа са естествени материали, каширани върху хартия.Това разрешава вмъкването на разнообразни типове текстил и натурални материи да участват на стените, придавайки чувство за мекост и топлота. В този план това бе мечтан резултат, който да разреши туширането на студенината от камъка и в същото време пасна образно посредством имитацията на мазилка, само че с доста по-топло наличие. Освен че допълниха прелестно разнообразието от стенни облицовки, показани в съответния интериор, тапетите способстваха и за положителната звучност в другояче огромното пространство.

7. Какъв съвет ще дадете на тези от нас, които сме се захванали да ремонтираме и обзавеждаме сами жилището си?

- Като ценители на естетиката, предлагаме работа с експерти, по този начин се получава първокласен артикул на оптимална цена. Ако въпреки всичко държите сами да оформите дизайна на жилището си, то може най-малко да се обърнете към експерт за съвет и насоки, които да ви спестят бъдещи паники.

8. Повечето хора живеят в дребни жилища. Споделете няколко трика, с които може да създадем жилището си по-приветливо?

- В духа на предходния въпрос – обърнали сме особено внимание на тази тематика в блога ни, тъкмо тъй като знаем, че постоянно животът в града постанова избора на малко жилище.

Категорични сме обаче, че има потребност от професионална интервенция за постигането на синхрон сред жанр и функционалност в дребно пространство.

Интериорното студио печели първо място в категория „ Малкото жилище “ на премиите на сп. „ Идеален дом “ за 2019г.

Ето какво споделят за плана, с който печелят:

- С него показахме някои приложени на процедура трикове за образно уголемение на мястото, като: потреблението на светли тонове и цветни акценти на определени места, разделяне посредством мебел, без да загражда във височина и оставя пространството отворено.

Последният въпрос ни е нещо като традиция:

9. Три от най-важните неща за един хубав дом са:
 Екипът на ATG DESIGN
– имплементирането на вярно подбрано осветяване в интериора може качествено да промени цялостната конюнктура и комфорта на обитаване.

– имаме вяра, че в един хубав дом е значимо да има красива и функционална баня. Често това е помещение, което се подценява. Нашият опит приказва, че то може да се разгърне като пространство, даже единствено с избор на стилни настилки и вярно комбиниране на материалите.

– към този момент подчертахме, че сме почитатели на качествено и точно осъществяване и тъкмо по тази причина няма по какъв начин да пропуснем, като значим детайл, вниманието към детайла. Това е аспект, използван на всяко равнище от осъществяването и неслучайно е в нашия топ 3!

За още любопитна информация, препоръки и практики четете в блога на ATG DESIGN.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Христо Боснев Източник: София апартамент дизайн интериор ремонт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР