За догодина наш основен ангажимент остава проектът за изграждане на

...
За догодина наш основен ангажимент остава проектът за изграждане на
Коментари Харесай

Недялко Славов посочи кой ще бъде най-важният проект за областта през 2019 г.

За следващата година наш главен ангажимент остава планът за създаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем-Ксанти ", съобщи регионалният шеф на Смолян Недялко Славов. Пред шефовете на всички районни държавни институции през днешния ден той направи доклад за свършеното през годината и проблемите, които би трябвало да позволи.
„ Както повелява традицията на днешния ден – Игнажден, поканихме положителни хора в постройката на регионалната администрация, с цел да може цялата последваща година единствено положителни хора с положителни планове да влизат при нас “, сподели Славов първоначално.
Той изясни, че за построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ процедурата е на стадий оценка на постъпилите предложения за избор на строител и строителен контрол. Поръчката за строителство бе обжалвана още в самото й начало, само че Комисия за защита на конкуренцията удостовери законосъобразното й оповестяване, заложените критерии за оценка и допустимост.

В момента се извършват строително-монтажни работи в сектора сред Рудозем и Средногорци, за обходния път на град Рудозем още не е определен реализатор. Напролет стартира рехабилитация на пътя от Смолян – Стойките - Широка лъка – Девин - Михалково - Кричим. Финансирането е обезпечено от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и това е най-големият план за вложения в пътната инфраструктура, уточни Славов. Той добави, че е оповестено проектирането на пътя сред Рудозем и Смолян през връх Средногорец.
За плана, обвързван с уголемение на пътя Смолян – Асеновград с частична трета лента, Регионална инспекция за опазване на околната среда в Смолян издаде решение в петък, че не е належащо да се прави оценка за въздействието върху околната среда, защото секторите, които ще се уширяват, не попадат в предпазени територии.
„ Даден беше старт на публичните поръчки за така наречен втори воден цикъл на Смолян, само че за отбелязване са многото вложения както на самото водно сдружение във всички общини за възстановяване на водопроводната мрежа, само че планове за вложения във ВиК- инфраструктурата са утвърдени на общините от нашата област, които ще се извършват следващата година “, уточни Недялко Славов.
Той похвали работата на полицията, тъй като област Смолян продължава да е най-сигурният регион в страната - с най-висока разкриваемост и най-ниска престъпност. Другите две гордости на региона са достиженията в образованието – поради най-високите резултати на учениците в матурите и външното оценяване, и в обществената сфера – поради това, че обществените институциите се дават за образец на национално равнище.
Славов посочи, че след преобразуването на 101-ви Алпийски батальон в полк численият му състав е повишен със 150 души.
Нерешен проблем си остава срутището по пътя сред Смолян и Мадан. Според Славов още в самото начало са били взети най-правилните решения. „ Аз обаче ще бъда спокоен, когато завършат дейностите по трайното подсилване на срутището и упорствам за това “, акцентира той.
Другото предизвикателство пред регионалната администрация по думите на Славов са провеждането на идните два избора – локални и европейски, за които регионалната администрация има директни задължения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР