За доброто сътрудничество и през отиващата си година благодари на

...
За доброто сътрудничество и през отиващата си година благодари на
Коментари Харесай

Илияна Йотова беше гост на приема на дипломатическия корпус

За положителното съдействие и през отиващата си година благодари на представителите на дипломатическия корпус в България вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше посетител на обичайния банкет, проведен от Министерството на външните работи. Вицепрезидентът изрече специфични благодарности на дамите посланици, с които имат редица взаимни начинания.

В приветствието си Илияна Йотова акцентира голямата роля на дипломацията в днешния все по-разделен свят. „ Радикализмът, ксенофобията, отричането на другия не са били толкоз мощни от години насам, по тази причина са ни нужни професионализъм, положителни думи, положителни послания. През XXI век е доста по-лесно да прокараш разграничителни линии, да сееш език на омразата, в сравнение с да проявяваш взаимност, да подаваш ръка ", посочи вицепрезидентът и акцентира нуждата от усилване на ролята на интернационалните организации.

В европейски проект Илияна Йотова приветства концепцията на Франция и Германия за двугодишна конференция, отдадена на бъдещето на Европейския съюз. „ Именно този разговор би трябвало да покаже, че в Европейски Съюз няма място за двойни стандарти, разделяне на център и външна страна ", съобщи вицепрезидентът.
„ Разчитам във Ваше лице България да срещне съдружници за отпадане на Механизма за съдействие и инспекция ", обърна се Илияна Йотова към присъстващите посланици на страните членки на Европейски Съюз. Вицепрезидентът уточни, че идната пролет следва обзор на Шенгенското съглашение и изрази вяра този развой да приключи с приемането на България и Румъния, които са изпълнили всички критерии.

Илияна Йотова сподели, че европейската интеграция на Западните Балкани продължава да стои в дневния ред на българската външна политика, и Албания и Република Северна Македония би трябвало да получат покана за участие, а процесът по присъединение на Сърбия и Черна гора да напредне.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР