За добро сърдечно здравеЕдна от най-полезните храни за нашето здраве,

...
За добро сърдечно здравеЕдна от най-полезните храни за нашето здраве,
Коментари Харесай

7 ползи за здравето от гъбите на прах

За положително сърдечно здраве

Една от най-полезните храни за нашето здраве, извънредно богата на витамин D са гъбите. В китайската медицина гъбите биват наричани също и „ балсам на живота “, защото в продължение на стотици години са част от обичайна медицина. Чували ли сте за гъби на прахуляк?

Този прахуляк се получава от сушени гъби, които се смилат усърдно. Може да се направи от всевъзможни типове ядливи гъби. Гъбите на прахуляк могат да се употребяват за изработката на чай, да се прибавят в кафе, смутита, фрешове, печива, ястия, супи и т. н., изяснява.

Различни типове гъби на прахуляк елементарно може да намерите в биомагазините и магазините за здравословни храни. Не бива да ги бъркате с елементарния гъбен прахуляк, който е бульон.

Какви са изгодите от потреблението им?

Внимание, преди да консумирате се консултирайте с доктор!

1. Подобряват мозъчната функционалност

Гъбите на прахуляк са добре известни със своето позитивно влияние върху мозъчната функционалност. Установено е, че прахът от гъбата лъвска грива да вземем за пример понижава въздействието на невродегенеративните болести посредством закъснение или превръщане на клетъчната недъгавост в мозъка. Може да се откри и под формата на капсули и се счита, че оказва помощ за възстановяване на концентрацията.

2. За мощен имунитет

Гъбите съдържат полизахариди. Това са молекули, за които е известно, че имат имуномодулиращ резултат и могат да подобрят функционалността на имунната система. Според учените, гъбеният прахуляк спомага за стимулиране на лимфоцитите на далака, които работят за контролиране на имунната система и усилване на способността на тялото да се бори с вирусите и бактериите.

3. Облекчават напрежението

Според западни проучвания, съдържащите се в гъбите рейши феноли и флавоноиди, спомагат за понижаване на тревогата, провокирана от стрес.

4. За повече сила

Още една добра причина да прибавим към дневното си меню гъби на прахуляк е, че те могат да оказват помощ да подобрим своите енергийни равнища. Невероятните гъби шийтаке на прахуляк са превъзходен източник на витамин В, който оказва помощ за поддържане на функционалността на надбъбречните жлези и трансформира питателните субстанции, които консумираме в източник на сила. Известно е също, че гъбите на прахуляк усъвършенстват успеваемостта на упражненията.

5. Регулират равнищата на кръвната захар

Гъбите на прахуляк могат да подобрят и равнищата на кръвната захар и инсулиновата сензитивност, считат западни учени. Изследванията върху гъбата рейши да вземем за пример демонстрират, че тя е в положение да понижи както равнищата на кръвната захар, по този начин и равнищата на инсулин при проби с мишки.

6. За положително сърдечно здраве

В китайската просвета и медицина се употребява гъба, която е изключително скъпа – кордицепс. Дългогодишни западни проучвания са потвърдили, че има мощна връзка сред гъбите и здравето на сърцето. Кордицепс гъба на прахуляк, може да помогне за попречване на увреждане на сърцето и намаление на LDL холестерола, считат учените.

Доказано е, че гъбите спомагат и за понижаване на оксидативния стрес, само че и че покачват физическата устойчивост.

7. Забавят процесите на стареенето

Гъбите са храна, която е доста богата на антиоксиданти. Гъбеният прахуляк оказва помощ в битката на организма с увреждането на свободните радикали и предотвратява оксидативния стрес. Това понижава освен риска от разнообразни болести, само че и оказва помощ за закъснение процесите на стареене в тялото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР