За добрата работа на един служител, в общия случай, не

...
За добрата работа на един служител, в общия случай, не
Коментари Харесай

Пет ползи от разпределения екип

За положителната работа на един чиновник, в общия случай, не е значимо времето, прекарано в офиса, а крайният резултат от труда му

Работещите отдалечено са по-щастливи от труда си, в сравнение с хората в офиса
(снимка: CCO Public Domain)

Много компании изненадващо, ненадейно и незабавно минаха към „ разпределен ” модел на работа, при който екипът е физически разпилян. Това донесе забележителна доза стрес поради внезапната смяна, само че редица организации стартират да признават преимуществата на „ разпределения екип ” и възнамеряват да го ползват от ден на ден.

Доклад на OWLLabs за 2019 година демонстрира, че 62% от компаниите, които позволяват работа от разстояние, са „ хибридни компании ” или дори напълно ползват модела на отдалечена работа. Анализаторите споделят, че „ отдалечената работа не е бъдещето на работата – това е сегашното ”.

Сега от ден на ден компании имат „ отдалечени ” чиновници, заради пандемията COVID-19, само че и преди този момент доста от тях са тествали сходен метод на работа и виждат основни изгоди от него.

Известен също като „ виртуален екип ”, разпределеният екип се състои от хора, които работят в домовете си или лични мини-офиси, ситуирани на всички места по света, отвън местоположението на работодателя. От това има най-малко пет изгоди.

Наемане на база умения

Когато в процеса на наемането на чиновници няма значение опцията за физически престой в офиса и времетраенето на „ работа ”, привличането на хора се трансформира фрапантно. Фокусът на компанията се придвижва напълно върху уменията на претендентите. А това е в действителност най-ценното.

Подборът се концентрира върху намирането на най-хубавата композиция от умения, без значение от местоположението. А факторът, че местоположението няма значение, на процедура значи достъп до доста по-широк кръг от гении!

Привличането на чиновници с вярната композиция от умения значи, че подборът бива зависещ напълно на устрема към реализиране на съответни цели, което е в действителност най-хубавият метод. Реално е по този начин – за положителната работа на един чиновник, в общия случай, не е значимо времето, прекарано в офиса, а крайният резултат от труда му. Затова фокусирането върху качествата и гениите е преимущество.

Спестяване на пари

Едно от преимуществата, които доста отдалечени работодатели са признали, е намаляването на режийните разноски. Ако заплащат за по-малък офис надлежно с по-малко настоящи разноски за неговото поддържане, работодателите са в положение да предложат по-конкурентни заплати на своите „ разпределени ” чиновници.

Докладът на OWLLabs демонстрира, че работещите отдалечено получават по-добри хонорари от тези, които отиват в офиса. Това основава печеливш сюжет: и чиновниците, и работодателите са по-доволни.

Повишена задоволеност

OWLLabs отбелязва също, че работещите отдалечено са по-щастливи от труда си – с 83% повече от хората в офиса – и че биха се съгласили на понижаване на заплащането си с до 10%, с цел да продължат да работят отдалечено. Пътуването до и от офиса е тежест, която мнозина работещи желаят да избегнат.

Към това може да се добавят и други фактори като да вземем за пример споровете в офисите, които доста усилват напрежението за работещите. Това не значи, че разпределените екипи въобще не срещат сходни проблеми. Но даже и да ги има, чиновниците изпитват по-малко стрес, в случай че имат по-добър баланс сред професионален и персонален живот и по-висока степен на задоволеност.

Намаляване на текучеството

Според изследването на OWLLabs, когато хората имат опция да работят отдалечено, това ги прави по-склонни да не напущат компанията. По-доброто възнаграждение, положителният баланс сред професионален и персонален живот, опциите за израстване в кариерата, по-малкото служебни спорове, спестеното време от пътувания – всичко това усилва шанса работещият човек да останете при работодателя за дълго време.

Чувство на отговорност и съпричастност

Когато чиновниците са част от разпределен екип, има доста по-голяма възможност те да развият възприятие за съпричастност към задачите на компанията – и да работят по-усилено като цяло. Всъщност отдалечено работещите доста постоянно споделят, че работят повече от предстоящите 40 часа седмично. Това нараснало възприятие за отчетност и съпричастност основава по-силни екипи и по-силни компании.

Накратко, в случай че настоящите събития са принудили компанията ви да прати чиновниците си да работят от къщи, в този момент може да познаете преимуществата на този модел на работа. Ако хората ви имат по-добър баланс сред професионален и персонален живот, по-малко стрес и по-високо възнаграждение (заради спестеното от офис-пространства), вашата компания ще завоюва в дълготраен проект посредством увеличение на възнагражденията, повишение на удовлетвореността, по-висока продуктивност и по-ниско текучество.

Или, както споделя поговорката, „ в случай че животът ти е поднесъл лимон, направи си лимонада! ”…
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР