За днешния ден, на територията на ОД на МВР -

...
За днешния ден, на територията на ОД на МВР -
Коментари Харесай

Полицията във Варна извърши 685 проверки за карантина и 209 на паркове


За днешния ден, на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна, са осъществени 685 инспекции по адреси на лица, сложени под наложителна домашна карантина , защото са били в контакт със инфектирани с ковид жители или са пристигнали от рискови дестинации . След открити нарушавания са формирани три досъдебни производства и една предварителна инспекция.

Мъж от с. Старшимирово на 57 години е под " домакински арест " след съвещание на Варненски областен съд. На същия е повдигнато обвиняване, откакто е нарушил ограничения, издадени срещу разпространението на заразна болест по хората, открити със заповеди на министъра на опазването на здравето на Република България, за което е измамен под отговорност.

Това е вторият случай единствено за два дни, при който на жител, нарушил наложителната карантина, е натрапен " домакински арест ". Разследванията, стартирани по време на оповестеното изключително състояние поради ковид, са взети на специфичен доклад от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са осъществени също 209 инспекции в паркове , градини и детски площадки във Варна и региона . Съставен е 1 акт за открито нарушаване. ОДМВР - Варна приканва жителите да си останат у дома , да лимитират излизанията от вкъщи, да пътуват единствено при необходимост на пътуването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР