За длъжностно присвояване, Варненският районен съд осъди 34-годишен мъж, работил

...
За длъжностно присвояване, Варненският районен съд осъди 34-годишен мъж, работил
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха търговски сътрудник за длъжностно присвояване

 За длъжностно заграбване, Варненският областен съд осъди 34-годишен мъж, работил като помощник на комерсиално сдружение. Делото бе решено в процедура на кратко правосъдно разследване. Подсъдимият призна виновността си в това, че в изискванията на продължавано закононарушение, в интервала от 18 юни 2014 година до 16 юли 2014 година, в качеството си на длъжностно лице – помощник за района към компания за произвеждане и търговия с храни и питиета, присвоил непознати пари, поверени му да ги пази. Общата сума на похищението е за към 1500 лв., като присвоените пари са възобновени до привършване на правосъдното разследване.

Подсъдимият имал отговорности да предлага и доставя продукция от базата на компанията, да взема поръчки от клиенти и да получава заплащания по тях от името на сдружението. В съответни случаи през посочения интервал подсъдимият закарал артикули и събрал дължими суми от клиенти, само че не ги отчел, а ги присвоил за персонални цели.

Районен съд – Варна наложи на 34-годишния обвиняем наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. В негова тежест са направените по делото разходи. Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период пред ВОС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР