За длъжностно присвояване Варненският районен съд осъди 29-годишен мъж, работил

...
За длъжностно присвояване Варненският районен съд осъди 29-годишен мъж, работил
Коментари Харесай

Разносвач задигна оборотни пари и ги проигра на хазарт, все пак го осъдиха

 За длъжностно заграбване Варненският областен съд осъди 29-годишен мъж, работил по трудов контракт като водач на бус за разнос на артикули.

Делото бе решено по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение. Подсъдимият призна виновността си в това, че на 5 септември предходната година, в качеството си на длъжностно лице – водач на товарен автомобил за разнос на артикули по търговски обекти, присвоил непознати пари, поверени му да ги пази. Общата сума на похищението е към 1000 лв., като присвоените пари са възобновени и импортирани в цялост в хода на воденото против него произвеждане.

Подсъдимият имал отговорности да взема продукция от базата на компанията и да я доставя до търговски обекти на клиенти в същия ден. Сутринта на посочената дата подсъдимият закарал артикули и събрал дължими суми от клиенти, след което посетил хазартно заведение и проиграл както личните си налични пари, по този начин и средства от осъществения разнос. В следобедните часове той прибрал оборотни средства от други двама разносвачи на компанията и още веднъж ги проиграл на хазарт.

Районен съд – Варна наложи на 29-годишния обвиняем наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР