За дистрибуция на бутилки с втечнен нефтен газ (LPG) ще

...
За дистрибуция на бутилки с втечнен нефтен газ (LPG) ще
Коментари Харесай

Случи Се! Приеха Спорните Промени В Закона За Горивата!

За дистрибуция на бутилки с полутечен нефтен газ (LPG) ще е належащо компаниите да разполагат с най-малко 10 000 лични газови бутилки, взеха решение депутатите.

Виж ощеСимеонов опроверга Сидеров пред Дир.БГ, НФСБ ще гласоподава " срещу " измененията в закона за горивата

При подаване на заявление за регистрация ще би трябвало да се дава и поръчителство, с изключение за дейностите по превоз на петрол и нефтени артикули и за земеделските производители. Обезпечението може да бъде учредено с депозит в пари или безусловна и неотменяема банкова гаранция. То ще служи за осъществяването на непогасени изискуеми отговорности. Размерът на обезпечението за търговия на едро и предпазване на нефтени артикули ще е 500 000 лева, за търговия на дребно - 20 000 лева за всеки обект, за пълнене на газови бутилки - 20 000 лева, а за дистрибуцията им - 100 000 лева

От НФСБ възразиха против по този начин написания регистрационен режим за търговците с нефтени артикули, както и против това да има по едно и също време условие за уставен капитал и за поръчителство. Все едно да си вземете книжката и да предоставите 1 000 лв. като обезпечителна мярка против бъдещи наказания за нарушавания, разяснява Йордан Апостолов / " Обединени патриоти " /. По думите му тези условия за обезпечения ще доведат до централизация на бизнеса и наказателна процедура на Европейска комисия против България.

От листата на дребните търговци, който ми давате, 117 души дължат 270 млн. лв. на страната, това е методът, по който можем да ги съберем, разяснява ръководителят на отрасловата парламентарна комисия и вносител на законопроекта Емил Димитров. Между първо и второ четене намалихме уставния капитал от 3 млн. лв. на 1 млн., а при газовия пазар - от 200 хиляди на 20 хиляди лв., уточни той. За водачите на моторни транспортни средства, които транспортират горива, няма никакви условия, с изключение на удостоверение за правоуправление, позволение, че камионът им е изправен, и застраховка, разяснява Димитров и добави, че " един лев няма да им коства ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР