За девета поредна година София ще бъде домакин на Световната

...
За девета поредна година София ще бъде домакин на Световната
Коментари Харесай

Димитър Бербатов се включи в кампания в подкрепа на златните ни момичета

За девета поредна година София ще бъде хазаин на Световната купа по художествена гимнастика - едно от най-престижните надпревари в най-грациозния и мекушав спорт. Sofia World Cup ще се организира от 12 до 14 април в зала “Арена Армеец ”. Надпреварата у нас и тази година е за една от четирите международни купи, които са и квалификации за олимпийските игри в Токио през 2020 година Традиционно, ползата към Sofia World Cup е голям. Световният хайлайф по художествена гимнастика идва у нас, с цел да взе участие и следи извънредно влиятелното съревнование.
 Рожденичката Илиана Раева: Благодаря на всички за всичко, което са ми подарили и предизвикали
Тази година Sofia World Cup афишира своята самодейност за партньорство със популярни български състезатели от други спортове. Легендите ще поддържат Федерацията по художествена гимнастика в напъните й да притегли повече публично внимание към съществени тематики в спорта, които постоянно остават на назад във времето за почитатели и медии. Една от тях е тематиката за възобновяване след надпревари. Заедно със Световната купа, през 2019 година Федерацията по художествена гимнастика провежда и огромна акция за събирането на средства, които ще послужат за основаването на Възстановителен център за българските състезателки по художествена гимнастика. Зад самодейността застава Димитър Бербатов, международна звезда в един от най-мъжките спортове, състезател с темперамент и потвърден благородник.

“Димитър Бербатов - самият той, освен общественият му облик, кореспондира 100% с нашия спорт. Димитър няма потребност от показване, триумфът и държанието му на терена и в обществото приказват сами. Харизматичен, внушителен, постоянно безукорен, състезател за образец. Човек, посветил известността си на мощната идея да поддържа надарените български деца. Все по-рядко се срещат звезди като него, които съумяват да се запазят, макар международните си триумфи ” - споделя Илиана Раева - “Аз съм извънредно щастлива и признателна, че одобри поканата ни да стартираме тази по този начин значима за нашия спорт акция ”.

Освен с ролята си на Кавалер на Sofia World Cup, Димитър Бербатов ще поддържа художествената гимнастика в България и със своята фондация.

“В днешния спорт възобновяване след съревнование и след подготовка са едно от най-важните неща за спортистите, за здравето им и за упоритостите им да гонят върховете. Отдавана желаеме да създадем подобен център за златните ни девойки, само че парите в никакъв случай не ни стигат. Затова и взехме решение да стартираме такава акция, дружно с Фондация “Димитър Бербатов ”, която има богат опит в сходни начинания и ще ни оказват помощ във всеки стадий от процеса ”, разяснява бъдещето съдействие Росина Атанасова, общоприет секретар на Федерацията.

“Като състезател знам какъв брой голямо значение има вярното възобновяване. Тясно свързани с него са и триумфите, и здравето на състезателите в дълготраен проект. Всички знаем какво име има българската школа по художествена гимнастика, какъв брой триумфи, с които основателно се гордеем. За наслада тази традиция не е прекратена - златните девойки на България не престават да ни радват с триумфите и медалите си и се надявам, че с сходен център ще помогнем тази наклонност да се резервира. Във фондацията имаме гимнастички, а като татко на две девойки, едната от които тренира художествена гимнастика, имам и персонално отношение към този спорт ” - показа Димитър Бербатов.

Всеки, който желае да поддържа Златните девойки на България, може да го направи със sms на къс номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лева с ДДС) и/или с подаяние към банкова сметка:

IBAN: BG49FINV91501017293534
BIC: FINVBGSF
Първа Инвестиционна банка
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР