За девета поредна година Община Велико Търново реализира регионална програма

...
За девета поредна година Община Велико Търново реализира регионална програма
Коментари Харесай

Стартира регионална програма за заетост във Велико Търново

За девета поредна година Община Велико Търново осъществя районна стратегия за претовареност , оповестиха от Общината.

Инструментът е ориентиран към обезпечаване на претовареност на регистрирани в Дирекция „ Бюро по труда “ безработни лица от предпочитани групи на трудовия пазар - младежи до 29 година, хора над 50-годишна възраст, лица с ниско обучение и липса на подготовка, дълготрайно безработни, хора с увреждания и други

Регионалната стратегия за претовареност, създадена от Общината, е включена в съответните проекти на регионално и национално равнище, утвърдени от Министерството на труда и обществената политика.

Считано от 3 август, на територията на община Велико Търново са разкрити 5 работни места за длъжността „ Общ служащ “ в следните обитаеми места – Дебелец, Килифарево, с. Ресен, с. Водолей и с. Самоводене.



На наетите лица по програмата е обезпечена претовареност за период от 4 месеца, с заплащане в размер на минималната работна заплат
а. Назначените чиновници са ангажирани в осъществяване на общественополезни действия - комунално-битово обслужване, хигиенизиране на публични пространства, разчистване от боклуци, облагородяване на общински градини и паркове, поддръжка на тревни площи и публичната инфраструктура. Финансирането по програмата е обезпечено от държавния бюджет.

Понастоящем по стратегии и планове за претовареност на Община Велико Търново до края на 2020-а година е обезпечена работа на общо 56 души, както следва:
   

- по план „ Обучения и претовареност за младежите “, Компонент II - 5 лица
-  по план „ Обучения и претовареност “, Компонент II - 49 лица
-  по Национална стратегия „ Заетост и образование на хора с трайни увреждания “ - 1 лице
-  по Национална стратегия „ Активиране на неактивни лица “ - 1 юношески медиатор
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР