За девета поредна година богомолци ще извървят пеша разстоянието от

...
За девета поредна година богомолци ще извървят пеша разстоянието от
Коментари Харесай

За поредна година богомолци ще извървят пеша разстоянието от София до Рилския манастир

За девета поредна година богомолци ще извървят пешком дистанцията от София до Рилския манастир. Вярващите изминават част от пътя, по който през 1469 година са били пренесени мощите на Свети Йоан Рилски от Велико Търново до светата обител.

С литийно шествие от столичният храм " Света София " до Ротондата " Свети Георги " беше обещано началото на поклонническия поход " Рилският вълшебник ". Обединени от вярата, почитта и уважението към Свети Иван Рилски стотици миряни ще извървят планинският преход, който минава през Витоша, Верила и Рила:

" Уникално духовно преживяване, събуждане на молитвеността у хората. Може би се равнява на едно вървене до Атон за  мъжете ".

" Това за мен е едно предизвикателство, физическо тестване за индивида ".

" Нищо не ме тормози. По билото на Рила не си е смешка работа, изключително метеорологичните условия са неприятни, само че Господ е с нас и постоянно се случва по този начин, че всичко е наред ".

Поклонниците ще дойдат в  Рилският манастир за празника " Преображение Господне ", който се празнува на 6 август. Ще вземат молитвено присъединяване в празничната литургия, след което ще се поклонят пред гроба на Свети Иван Рилски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР