За десетте години, в които ГЕРБ е на власт се

...
За десетте години, в които ГЕРБ е на власт се
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: За 10 г. се създаде управление, което използва институциите като фасада

За десетте години, в които ГЕРБ е на власт се е основало едно ръководство, което употребява като фасада демократичните институции. В същото време има ръководство на един човек, който ги е завлядал. Всички с изключение на една. Затова е толкоз явен спора сред министър председател и президент - институцията се съставлява от човек, който не може да бъде следен от премиера.
Това съобщи пред NovaNEWS Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

Вигенин бе безапелационен - Народното събрание напълно е изгубило своите конституционни функционалности, а явен образец за това е неналичието на парламентарен надзор.

" За четирите години на Бойко Борисов той е бил в Народното събрание 5 пъти, с цел да отговори на въпроси и 5 пъти да отговори на питания. Общо 10. Това единствено по себе си демонстрира деградацията на конституционния модел в България ", счита Вигнин.

Зам.-председателят на социалистите уточни още, че в България има подмолна власт на олигархията, която изсмуква публичните запаси на страната.Тази олигархия има няколко лица. Но няма значение кои са. Става дума за модел, който би трябвало да бъде разрушен. Една такава власт би трябвало да бъде разградена ", уточни още Вигенин.

" Управлението след изборите ще зависи от резултатите. Но логиката сочи, че в една коалиция водачът на най-голямата партия би трябвало да е министър председател. Ако другите партии не са съгласни, в името на това да има устойчиво ръководство, министър-председателският пост може да бъде въпрос на преговори”, добави още Вигенин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР