За десетте дни (около Коледа и Нова година - бел.

...
За десетте дни (около Коледа и Нова година - бел.
Коментари Харесай

Над 76 000 чужденци са дошли у нас по празниците

" За десетте дни (около Коледа и Нова година - бел. ред.) имаме към 140 000 пътувания повече от предстоящото . Общият брой доближи 740 000, от които 70 000 са в чужбина ". Това сподели пред проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

По думите му през последните три месеца българският туризъм се движи с 10% над равнищата, познати от 2019 г.  " 2022 година няма да надвиши 2019 година, но през тази година ще надхвърлим равнищата от 2019 година, в случай че се движим с това движение.  Около 76 000 чужденци са пристигнали в България сред празниците, а в никакъв случай не сме виждали толкоз чужденци в центъра на София в новогодишната нощ ", уточни Драганов. Според него печалбата за българския туризъм от почивните дни с изключение на доходи е и " удовлетворени туристи ", защото " обслужването на всички места към този момент е на високо равнище ".

Според проф. Драганов съществено предизвикателство пред родния туризъм е тежката конкурентна битка.  " Вървим доста интензивно към издаването на цифрова карта на България. Трябва да се направи организация за харчене на парите. Трябва да има национална туристическа организация. Има си правила за туризма, би трябвало да стартираме да ги съблюдаваме. Има да си създадем организация в туризма, браншът би трябвало да влезе в личното си ръководство кой кой е и тогава никой няма да задава въпрос кое е държавното управление и кой ръководи. Туризмът работи със страните от света и там никой не пита кое е държавното управление. Там споделяме какви са цените, изискванията, мирна ли е дестинацията.  Бумът на туризма се дължи на това, че България се припознава като хубава, спокойна, зелена, млада дестинация, говореща езици и няма проблем хората цифрово да получат информация, поддръжка, поддръжка. В очите на европейците България е страна, в която се съблюдава законът ", съобщи той.

 

България в 7 думи

Туризмът у нас се възвръща както и по света, но средства за реклама в никакъв случай не доближават. Това коментира пред БНР и министърът на туризма доктор Илин Димитров. Той заяви, че започваме огромен план взаимно с няколко министерства и НПО-та за цифровизация. " Ще включим всички университети в страната, които имат предпочитание. Ще създадем национална база от забележителности, ще покажем страната си по съвременен метод ", уточни той. Димитров подчерта и работата върху бранд " България ", като задачата е да бъдат ангажирани най-големите платформи в света. " Дълги години страната ни беше популяризирана от туроператорите. Това ще остане, само че желаеме да наблегнем на бранд " България ". Трябват ни седем думи, които да заковем на дъската и да кажем, че това са нашите неща, които ще популяризираме " , съобщи той. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР