За десети пореден път граждани, родом от Гоце Делчев и

...
За десети пореден път граждани, родом от Гоце Делчев и
Коментари Харесай

Инициативен комитет от години работи за развитието на Гоце Делчев

За десети следващ път жители, родом от Гоце Делчев и района, които към този момент са напуснали рамките на града, организираха годишна земляческа среща, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Символичният хазаин е дългогодишният кмет на града Владимир Москов, който посрещна стотиците свои съграждани, измежду които предприемачи, политици, юристи, учени, медици, военни, културни дейци и други

„ Земляческата намира се организира от 10 години, само че последните три закупи по-голям мащаб ”, сподели за БГНЕС Илияна Цирова, която взе участие в организирането.

Идеята е да се съберат всички хора от Гоце Делчев и района, с цел да се образува едно общество, в което да се срещнат и обменят контакти и в бъдеще да си бъдат потребни. Според Цирова последните 3 години на срещите са участвали над 1000 души.

Сред почелите събитието е юристът Айред Гюрова към Софийска адвокатска гилдия, която живее в столицата повече от 20 години. Тя е измежду първите, които са учредили сдружението на гоцеделчевци. Спомня си, че на първата среща са пристигнали 200-250 души и с всяка минала година техният брой пораства.

„ Радваме се като се забележим хора, които не сме се виждали повече от 10 години, въпреки че живеем в този вселенски град София. Срещаме се, споделяме си хрумвания и отзиви ”, съобщи юрист Гюрова.

Преди 3 години се учредява и Инициативен комитет „ Гоцеделчевци ”, в чието ръководство има от ден на ден младежи, които с силата си вършат придвижването все по-популярно, означи юристът.

Политикът Богдан Боцев също е част от популяризирането на идеята да се срещат повече гоцеделчевци.

„ Хората от Гоце Делчев са същински патриоти и обичат града си. Голяма част от тези хора, оказват помощ за развиването на общината ”, уточни той.

Боцев, който до преди 3 години е бил заместник-кмет, счита, че градът се развива, само че има и своите проблеми, за които би трябвало да се работи. На дневен ред съгласно него е хубаво да има най-малко още един огромен вложител.

„ Направихме много неща, обновихме болничното заведение, имаме стратегия, по която подкрепяме млади лекари-специализанти. След това те се връщат да работят в града ”, сподели още националният представител от левицата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР