За десета поредна година Медицински университет – Пловдив се готви

...
За десета поредна година Медицински университет – Пловдив се готви
Коментари Харесай

Реален или виртуален музей – решават в МУ–Пловдив в Нощта на учените

За десета поредна година Медицински университет – Пловдив се готви да означи Европейската Нощ на учените. Това ще се случи с богата стратегия на 28 септември. Общата тематика на събитията „ Нощ в МУзея “ е въодушевена от самодейността за основаване музей на медицината, оповестиха от висшето образователно заведение.

Пет тима от студенти ще се състезават от 14 часа на 28 септември в Приключенска игра пред Аудиторния комплекс на Университета. Те ще посетят седем тематични музея, ситуирани в двора на Университета, където ги чакат разнообразни загадки. Със познания, предвидливост и бърза мисъл ще дават отговор на въпроси, чиито правилни отговори ще им дадат ключ към различаване на експонат от музея.
 nosht-2018_1  nosht-2018_3  nosht-2018_2
Официалното разкриване на Европейската Нощ на учените 2018 на Медицински университет – Пловдив е в 16 часа в Аудиторния комплекс, след което в оспорван спор „ Класически или виртуален музей “ два тима ще пазят своята позиция „ за “ или „ срещу “ реалния/виртуалния музей. Публиката в залата ще дефинира спечелилия.

След привършване на Дебата и Приключенската игра, ще има Благотворителен кулинарен базар с ястия от разнообразни национални кухни, приготвени от студенти, преподаватели и чиновници на МУ – Пловдив. Събраните средства ще бъдат дарени за основаване на музейна експозиция на тематика „ Медицината по тракийските земи “.

Музикални и танцови осъществявания на студенти, преподаватели и чиновници на Университета ще основат празнично въодушевление. Сцените за изява ще бъдат пред Аудиторния комплекс, където ще бъде разгласен „ Микрофонът е ваш! “.

И тази година Европейската нощ на учените в Медицински университет – Пловдив ще бъде трогателен, ексцентричен и въодушевяващ празник. REFRESH е новаторски план за Европейска Нощ на учените, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на стратегия „ Хоризонт 2020 “. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се организира едновременно в към 300 града в цяла Европа и по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР