За десета поредна година Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна

...
За десета поредна година Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна
Коментари Харесай

Богата научмна програма ще бъде представена на фестивала Море и здраве

За десета поредна година Факултетът по публично опазване на здравето на МУ-Варна провежда фестивала „ Море и здраве “, отдаден на Европейския ден на морето и на Европейската седмица на публичното здраве, оповестиха от висшето учебно заведение.

Десетото издание на фестивала ще се организира от 15 до 18 май 2024 година, прецизират оттова.

Стартът ще бъде даден на 15 май с посещаване на кораба за екологичен мониторинг " Галакси Еко ". На борда на кораба студенти от свободноизбираемата дисциплинираност „ Морски произшествия “ ще осъществят образователната си процедура.

На 17 май  от 9 часа в I-ва публика на МУ-Варна ще бъде открита обичайна за фестивала научна конференция, предопределена за студенти, докторанти и млади учени. Тя ще се организира в хибридна форма - присъствено и посредством платформата Webex. Ще бъдат показани научни проучвания на преподаватели и студенти от медицинските университети в България по тематики, свързани със здравето и морето.

В рамките на конференцията ще се проведат  сесии в няколко секции: „ Обществено здраве “, „ Медицина “ – работен език – български и британски, както и сесии с работен език български в секциите „ Морелечение и физиопрофилактика “, „ Кинезитерапия “, „ Здравна стопанска система и мениджмънт “, „ Биомедицински технологии “.

Фестивалът ще приключи на 18 май с концертна стратегия на сцена „ Раковина “ в Морската градина, с присъединяване на студенти и другари на МУ-Варна, университетската театрална натрупа „ Инфаркт “, мажоретен състав и студентски танцов състав „ Диана “ към МУ-Варна.

В програмата ще вземат участие също студенти и преподаватели от компетентност „ Кинезитерапия “, които ще предложат на публиката проява на физически интензивности навън – Йога и Ци Гун.

По самодейност на Катедра „ Оптометрия и професионални заболявания “, специалността „ Медицински оптик “ и Катедрата „ Очни болести и зрителни науки “ ще организира и осведомителна акция за профилактика на очите по тематиките „ Компютърен зрителен синдром “ и „ Можем ли да отваряме очите си под вода, до момента в който плуваме “, а също и анкета за запазване на очното здраве от UV лъчите. Най-малките участници във Фестивала могат да вземат участие в рисунка на асфалт на тематика „ Моето море ".
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР