За десета година подред от организираме традиционното факелно шествие за

...
За десета година подред от организираме традиционното факелно шествие за
Коментари Харесай

Факелно шествие за почит на Васил Левски

За десета година поред от организираме обичайното факелно шествие за град Бургас, което е в памет на Васил Левски . Тази година се навършват 151 години от обесването на Апостола на свободата.

Планирано е шествието да стартира в 18:00 часа на 19.02.2024 година Началната точка ще бъде пред Община Бургас. От там по бул. „ Алеко Богориди “ ще се насочим към „ Морската градина “, където ще навлезем и ще се отправим към паметника на Дякона. На паметника жителите ще имат опция да положат цветя и венци . Председателят на ОЗБГ , както и други искащи, ще държат тирада, след което ще има минута безмълвие в памет на Апостола. С това факелното шествие ще приключи. След края на събитието не е очакван общ маршрут за връщане, а всеки жител независимо си потегля.

На факелното шествието е планувано да има избран брой факли, които ще бъдат запалени по пътя към паметника на Васил Левски , национални флагове на Република България, плакати и транспаранти. Ще бъдат поканени други неправителствени организации, жители, представители на медии. Всички останали, които изявят предпочитание да се причислят – също са добре пристигнали. Броят на хората, които се чака да участват, е към 100 индивида. Шествието ще продължи към 60 минути . В това време се включва времето за събиране на искащите, тяхното напредване до паметника, тирада пред паметника и поднасяне на цветя и венец, в случай че има такива.

ЛИНК към събитието във Facebook.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР