За десет седмици новата компютърна система Lattice помогна на граничната

...
За десет седмици новата компютърна система Lattice помогна на граничната
Коментари Харесай

Тексас успешно тества виртуална гранична стена

За 10 седмици новата компютърна система Lattice оказа помощ на граничната полиция да задържи 55 противозаконни имигранти, както и да изземе 445 кг марихуана.
Съоснователят на Oculus Палмър Лъки в границите на своя нов стартъп Anduril Industries предложи своя версия на граничната стена на границата на Съединени американски щати и Мексико. За разлика от Доналд Тръмп, който даде обещание да я издигне от бетон, Anduril сътвори виртуалния щит Lattice , кадърен да разпознава всеки, който нелегално пресича границата.

Виртуалната гранична стена е формирана от няколко високи вишки, камери, лидари, инфрачервени датчици, изкуствен интелект и системи за виртуална действителност. ИИ разпознава всеки обект в зоната на видимост, без значение дали е човек, автомобил, койот или нещо друго.

Незаконните имигранти се засичат благодарение на шлемове за виртуална действителност, които са непосредствено свързани към камерите на границата . Всеки обект се маркира и класифицира. За разлика от другите сходни системи, новата технология, препоръчана от Палмър Лъки работи благодарение на евтини камери.

Разчетите демонстрират, че построяването на Lattice на граничната зона сред Съединени американски щати и Мексико ще коства $500 000 на миля. За съпоставяне, бетонната стена е с цена $20 милиона на миля.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР