За десет години Комисията по досиетата създаде над 15 км

...
За десет години Комисията по досиетата създаде над 15 км
Коментари Харесай

Екатерина Бончева: Комисията по досиетата е създала 3 млн. документи за 10 г.

За 10 години Комисията по досиетата сътвори над 15 км списък и над 3 млн. документи на книжен и електронен притежател, посочи Екатерина Бончева. Още детайлности ще бъдат обявени на заключителна конференция от ръководителя на комисията.

Екатерина Бончева, член на Комисията по досиетата: В последните години комисията се разви и като институт за националната памет, само че популярност Богу не във типа, в който има един законопроект, импортиран от Българска социалистическа партия. Ние успяхме да съвместим двете действия - инспекция, наложителна по този начин, както повелява закона и издателска активност. Създадохме 43 тома и имаме подготвени още 4 сборника, които може би ще представим до края на годината.
Очаква се Комисията по досиетата да има нов състав. Мандатът ѝ изтече още напролет, само че Народното събрание към момента не е избрал новите членове. Със сигурност измежду тях няма да бъдат ръководителят ѝ Евтим Костадинов и Екатерина Бончева, защото те имат два поредни мандата и по закон нямат право на трети. Г
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР