За десет дни в Чехия са събрани над 70 000

...
За десет дни в Чехия са събрани над 70 000
Коментари Харесай

Чехия и Полша изпращат електрически генератори на Украйна

За 10 дни в Чехия са събрани над 70 000 евро. Парите ще бъдат употребявани за закупуване на електрически генератори за Украйна. Заради разрушената й инфраструктура от руснаците. 36 генератора ще бъдат доставени от Чехия в южната и източната част на Украйна.
Генераторите са витално нужни, те са при започване на листата. Дори намерихме поправен 400-киловатов генератор. Той ще генерира сила за водна компания в град с население към 100 хиляди души.
Вацлав Кепт, шеф на благотворителна организация в Оломоуц

Освен Чехия, Полша също изпраща електрогенератори на Украйна.

В Херсон отвън строя е цялата електропреносна мрежа. Обществените зарядни станции, които получават електричество от генератори, обезпечават опция за зареждане на мобилни телефони. Градът е нападнат от Русия 260 пъти за една седмица. Други региони остават свързани към електрическата мрежа, най-малко за няколко часа дневно.
Да, обстановката е сложна. Има дефицит на разнообразни елементи. Критичната инфраструктура е с приоритет. До 60 % от потенциала на мрежата е за зареждане на популацията. По този метод можем да разпределим натоварването по-равномерно, предвид на насилственото спиране на тока. Има осветяване по 5-6 часа в денонощието.
Денис Шмигал, министър председател на Украйна

Шмигал изрази убеденост, че Украйна има задоволителни запаси, с цел да изкара зимата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР