За деня са доказани само 8 нови случая на коронавирус,

...
За деня са доказани само 8 нови случая на коронавирус,
Коментари Харесай

Повечето заболели от коронавирус у нас са жени! Кунчев разкри какво решение взе щабът

За деня са потвърдени единствено 8 нови случая на ковид, 3 от тях са признати в болница. Те са установени в областите София (5 случая), Видин (1 случай), Пазарджик (2 случая). Най-много инфектирани досега има в София – 1043 души. Направените проби са 1725.

Общият брой на инфектирани е 2485. Броят на излекуваните към този момент е 1015, а на умрелите е 136.

" За страдание имаме двама умряли на по 91 годишна възраст в Лом. Те са от вкъщи за остарели хора в Кула ", разясни доцент Ангел Кунчев от щаба.

От всички 2485 установени с COVID-19 – 1221 са мъже и 1264 са дами, което е огромна изненада. На фона на това, че по света множеството инфектирани са мъже и то преди всичко.

191 са лицата с доказан COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия, като 20 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 при лица-медицински чиновници е 255 души 51 са новите излекувани, общо 1015 са оздравели.

Кунчев разкри и какво решение е взел щабът: " Премахваме 14-дневната карантина за идващите български и задгранични жители от Европейския съюз, включително Сърбия и Северна Македония. За осемте страни в Европа обаче с максимален брой болни ще остане налагането на 14-дневна карантина, разясни той. 

Това са Швеция, Англия, Белгия, Ирландия, Малта, Италия, Португалия, Испания.

" Изключително значимо е да знаем, че носенето на маска е значимо тогава, когато сме в закрити пространства с доста хора. Няма потребност да се носи маска на открити пространства. Носенето на маска има смисъл, когато тя в действителност се носи, а не се поставя просто на врата. Ако желаеме да бъдем защитени, то тя би трябвало тя да покрива носа и устата. Ръкавиците също би трябвало да ги сменяме и дезинфекцираме постоянно ", изясни Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР