За Деня на светите братя Кирил и Методий община Добричка

...
За Деня на светите братя Кирил и Методий община Добричка
Коментари Харесай

За 24 май Добричката община ще отличи 18 учители-сред тях и новатори в дистанционното обучение

За Деня на светите братя Кирил и Методий община Добричка ще награди 18 учители с плакет " За принос към просветата и културата " , оповестяват от кметската администрация.

Сред педагозите, които получават самопризнание за образованието и възпитанието на децата, за задържането им в просветителната система, са и новатори в отдалеченото преподаване в изключителната конюнктура, подбудена от разпространяването на коронавирусната зараза. Кметът на общината Соня Георгиева ще награди и четирима шефове на образователни заведения в селата Карапелит, Житница, Владимирово и Ловчанци за дългогодишния им труд, предан на образованието.

За празника на българските букви 17 възпитаници от общинските учебни заведения ще получат грамоти и награди - за отличен триумф през отиващата си образователна година, за присъединяване в регионалния конкурс за рецитатори " За да я има България " , в състезанието за рисунка " Доброто в нас " и редица други извънкласни занимания, допълват от кметската администрация.

Тринадесет читалища в региона също ще бъдат удостоени с оценки за запазване на добруджанския фолклор и насърчаване на националните обичаи, за културно-просветна активност. Сред наградените институции са 120-годишното национално читалище " Свети свети Кирил и Методий " в село Фелдфебел Денково, 100-годишното " Георги Сава Раковски " в село Златия и още редица други, които означават 80-годишнина от своето основаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР