За Деня на Русия лидери на Възраждане посетиха тържествен прием

...
За Деня на Русия лидери на Възраждане посетиха тържествен прием
Коментари Харесай

За Деня на Русия лидери на Възраждане посетиха тържествен прием в посолството

За Деня на Русия водачи на " Възраждане " посетиха церемониален банкет в посолството. Сред гостите на събитието са били български социалисти, ветерани и представители на доста български публични организации, на Българската православна черква, учени и културни дейци са били през днешния ден на церемониален банкет в съветското посолство във връзка Деня на Русия, който е на следващия ден, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. През април в интервю за Мартин Карбовски дипломатът, чиято страна разгласи България за неприятелска страна преди година, сподели, че би гласувала или с " не поддържам никого ", или за " Възраждане ", в случай че би имала право на глас.

Митрофанова счита, че водачът Костадин Костадинов от всички опозиционни партии най-ясно показва пробългарска позиция. Интервюто даде мотив на Министерството на външните работи да определи изказването на посланика на Русия в България като несвоевременно.

" Всички ние с вас живеем в комплицирано време, в интервал на световни, съществени промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е деен индивид на настоящите процеси, се стреми освен да подсигурява спазването на своите ползи, само че и да формулира разбираеми за множеството страни правила на интернационалните връзки, в основата на които са заложени взаимно почитание и тъждество, изключващи доминирането и хегемонията ", е споделила в речта си пред гостите съветският дипломат Елеонора Митрофанова, предава кореспондентът на ТАСС.

Тя отбелязала, че редица страни, " поели функционалността на жандарми на планетата ", интензивно противодействат на Русия, само че няма да реализират резултатите, към които се стремят. " Искам да ви уверя, че макар напъните на така наречен групов Запад, Русия ще продължи поредния си прогрес ", уверила Митрофанова.

Дипломатът отбелязва, че систематичното замесване на България в спора в Украйна посредством доставяне на страната с муниции или посредством възможното изпращане на народен контингент в зоната на военните дейности безспорно ще има отрицателни последствия за двустранния разговор. Възможното изпращане на български военни в Украйна е подправена вест, която се популяризира от месеци, макар отричането на сходна опция от служебния боен министър Димитър Стоянов, постоянния Тодор Тагарев и президента.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР