За делничните дни тепърва ще видим колко ще се заплаща

...
За делничните дни тепърва ще видим колко ще се заплаща
Коментари Харесай

Предупреждение от МВР синдикат за протест: Когато експлоатацията стане толкова откровена, нямаме друг изход

За делничните дни занапред ще забележим какъв брой ще се заплаща изключителният труд, за почивните – 50%. Това е една добра първа стъпка от новия Министерство на вътрешните работи министър Христо Терзийски, съобщи зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов поради приемането на ремонти в Закона за Министерство на вътрешните работи.
За страдание това е едно от дребното изпълнени наши претенции, продължи Кузманов, който даде образец за „ ужасяваща ” обстановка – 10 стотинки на час за така наречен „ време разполагаем ”.
 Намаление на санкции за пътни нарушавания - скоро по закон, само че и при избрани условия Намаление на санкции за пътни нарушавания - скоро по закон, само че и при избрани условия
С една трета ще понижава санкцията за пътно нарушаване, в случай че нарушителят се споразумее публично с КАТ. Споразумението ще разрешава приключ...
Нещата може да ескалират съществено, имаме желание да поканим господин Терзийски още през днешния ден за разискване на покачване на заплати, сподели Кузманов. Той е безапелационен, че нормално не се чуват причините на полицейските синдикати за нарастването на заплатите и добави, че „ три дирекции ” в Министерство на вътрешните работи не се преценяват с служителите на реда на терен.
Кузманов предизвести, че в случай че вероятно има полицейски митинг, тъй като има изрично отвращение управлението да приказва със синдиката за съвсем всички техни претенции, това не би трябвало да се свързва с политически претекстове. „ Когато употребата стане толкоз откровена, ние нямаме различен излаз ”, разясни той.
Пред Българска национална телевизия, Кузманов съобщи, че щатът на Министерство на вътрешните работи е необмислено рязан и в този момент от това полицията страда. И добави, че „ по никакъв метод това не е остойностено материално ”, визирайки хвалбите какъв брой добре е работила полицията по време на изключителното състояние, когато имаше огромни ограничавания. „ Това демотивира състава и несъмнено ни обезсърчава ”, сподели Кузманов, съгласно който служителите на реда били тотално обезличени и работата им не се смята като работа на първа линия.
Цифрите на разболелите се от COVID-19 чиновници на Министерство на вътрешните работи не се оповестяват – това очевидно е някаква държавна загадка, иронизира още Кузманов.
 Решено: Извънредният труд на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще става единствено против възнаграждение Решено: Извънредният труд на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще става единствено против възнаграждение
Депутатите одобриха и по-големи парични хонорари при оценки за признателност. В почивни и в работни чиновниците на ВМР ще получават...
Същевременно Кузманов разяснява, че българинът желае да излее гнева си от страната върху полицията, което е извънредно грозно. Но той подлага на критика и, че при стълкновения отговорност носи и управлението на Министерство на вътрешните работи. Кузманов акцентира категорично, че служителите на реда нямат предпочитание за „ бойни дейности ”.
„ Категорично, доколкото съм чиновник на системата, мога да заявя, че в защитата на митингите не вземат участие външни лица ”, съобщи Кузманов. На въпрос за какво тогава, отговорът беше „ въпрос на организация, въпрос на ръководители, въпрос на некадърно изпълнени разпореждания ”.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР