За да заработи изцяло автоматизираната билетна система по всички линии

...
За да заработи изцяло автоматизираната билетна система по всички линии
Коментари Харесай

За да заработят автоматите за билети в градския транспорт

За да проработи напълно автоматизираната билетна система по всички линии в градския превоз на Варна, която така и така се забави повече от година, Общинският съвет би трябвало да одобри нова транспортна и тарифна скица.

Това стана ясно при пилотното стартиране на автоматите за билети и електронни карти по линия №10. Автоматите за закупуване и валидиране на билети ще са налични и в пиковите часове, когато рейсовете са препълнени, увери ръководителят на огромния план „Интегриран градски транспорт“ Биляна Якова.

 picture-715 В помощ на жителите са обезпечени екипи от стюард- консултанти, които ще оказват помощ на пасажерите при прилагане на устройствата. Засега билетът по линия №10 е за еднократно пътешестване, само че при въвеждане на цялата система в деяние, ще важи за 60 минути с алтернатива за прилагане и на друга линия по маршрута.

С новата транспортна скица ще бъде пуснат и бързият кулоар, по който от единия до другия завършек на града ще се стига за 40 минути. Цената на билетите остава 1 лева Контролен център следи 24 часа кръстовищата, бързия автобусен кулоар, съблюдаване на разписанията, монетните наличия в апаратите.

При планирана стойност 114 млн. лв. на плана по ОП“Регионално развитие“ той се реализира за 106 млн.лв.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР