За да впечатлите нов човек, имате нужда само от няколко

...
За да впечатлите нов човек, имате нужда само от няколко
Коментари Харесай

Как да накарате приятели и колеги да ви мразят: 10 съвета

За да впечатлите нов човек, имате потребност единствено от няколко секунди. И през тези секунди всичко е значимо - от миризмата до звученето на вашето име.

Предлагаме ви навици и черти на характера, което специалистите считат за неприятни и отблъскващи от научна и човешка позиция. Това важи освен за персоналната връзка, само че и за онлайн запознанствата.

Качвате прекомерно доста фотоси във Фейсбук

Ако сте човек, който обича да качва фотоси от всяко свястно или не доста значимо събитие в обществените мрежи, тогава евентуално би трябвало да спрете.

Проучване, извършено през 2013 година, сподели, че в случай че поставяте прекалено много фотоси в мрежата, това може да навреди на персоналния ви живот като утежни връзките ви с близки и сътрудници.

Може да има много ваши родственици или другари, на които не им е прелестно да виждат в мрежата доста фотография, на които участват и те.

Или, в противен случай, случва членовете на фамилията да не харесват, когато имате прекомерно доста фотоси на другари, а приятелите не харесват, когато имате прекалено много фамилни фотоси.

 Снимка 326567
Източник:

Да имате прекомерно малко, или прекалено много другари във Фейсбук.

Проучване, извършено през 2008 година от специалисти на Мичиганския университет, студенти са интервюирани за фиктивни профили във Фейсбук, демонстрира, кои профили биха се харесали повече.

В резултат на изследването специалистите са открили, че оптималният брой на приятелите е към 300.

Ако приятелите са под 100, тогава рейтингът на този профил пада, същото се случва, в случай че лицето има повече от 300 другари.

Експертите акцентират, че тези, които имат повече от 300 другари, се възприемат като хора, които прекарват прекалено много време в интернет. И прибавят към приятелите прекалено много хора, не поради действително и същинско другарство, а от възприятието на изтощение и предпочитание за привличане на внимание.

Разкривате нещо прекомерно персонално на ранен стадий в връзките

Като цяло, хората правят оценка откровеността, и им харесва, когато пред тях се разкрива информация за персоналния живот на сътрудник или прочут.

Въпреки това, психолози означават, че в случай че приказваме за нещо доста персонално, в миг, когато за такива откровения е прекомерно рано, това може да отблъсне сътрудник, сътрудник или прочут.

Важно е да се съблюдава салдото и на всеки стадий от връзката или другарството да се разкрива точното количество информация и до степен, която подхожда на упованията на другата страна.

Ако споделяте мемоари от детството си или говорите за вашето занимание, това ще бъде задоволително за ранните стадии на връзките с близките.

 Снимка 324694
Източник:

Задавате въпроси, а за себе си нищо не казвате

В връзките сред хората е доста значима взаимността.

Доказано от живота предписание е, другите да изпитват към вас благосклонност и състрадание, в случай че в отговор на тяхната искреност и неприкритост им отговорете със същото.

Ако желаете да предразположите към себе си някой, не трябва от самото начало единствено да му задавате въпроси. Вашият събеседник ще се почувства като на разпит.

По добре разкажете нещо за себе си, което може да заинтересува индивида с, който поддържате връзка служебно или другарски.

Скрийте страстите си

Изследванията на психолозите демонстрират, че в случай че откриете същинските си страсти, това ще ви разреши да станете по-привлекателни за близките, в сравнение с в случай че ги скривате.

Участници в изследване по тематиката гледали подиуми, в които актьорите се държали естествено или се опитвали да подтиснат страстите си.

Резултатите потвърждават, че на хората харесват, когато показвате страстите си, а не когато ги скриват.

Експерти показват, че в случай че човек се опита да скрие страстите си, това може да се схване като липса на интерес към близките в бощуването.

 Снимка 311951
Източник:

Да се ​​държиш прекомерно общително

Изглежда разумно, че в случай че човек се държи общително и другарски надъхан, тогава хората сигурно ще го харесат. Понякога обаче това не е по този начин.

Проучване на специалисти от Вашингтонския държавен университет и Desert Research Institute демонстрира, че на мнозина от нас постоянно не им харесва да поддържат връзка с прекомерно общителни и състрадателни хора, които очевидно показват алтруистично държание.

Може би тъй като на този декор възприятията себе си по-лоши.

Прекалено да нервничите

Не позволявайте на никого да види по какъв начин ръцете ви се потят от неспокойствие.

Проучванията демонстрират, че такова държание оказва огромно отражение върху метода, по който близките ви правят оценка и възприемат.

Важно в това отношение е даже изпотяването, когато сте обезпокоени за нещо. Експерти настояват въз основата на проучвания, че миризмата на пот, провокирана от стрес, води до по-негативна реакция, в сравнение с такава след физическо натоварване.

 Снимка 320029
Източник:

Не се усмихвате

Когато се постанова да се запознавате с прекомерно огромен брой нови хора, може да ви се коства че усмивката като че ли се е " залепила " на вашето лице, а мускулите към този момент са изтощени да се усмихвате. Но това си коства, повярвайте!

Многобройни проучвания потвърждават правилото: на човек са симпатични тези хора, които се усмихват и показват намерено държание. Такива хора се възприемат като подготвени за разговор и прелестно другарство.

Забравяте името на събеседника си

Интересни изследвания са направени от Университета в Цюрих. Експертите означават, че в случай че не назовете индивида по име или не напишете името му в делово писмо, в очите на този човек вие ще изглеждате по-малко приветлив и дори по-малко способен.

Държите, като че ли не харесвате някой

Психолозите от дълго време означават, че има взаимност при взаимната благосклонност и неприязън.

Ако някой ни харесва, тогава е изцяло евентуално този човек да бъде приветлив и на нас.

Това се дължи на обстоятелството, че в случай че някой ни харесва, тогава ние се държим с него по-дружелюбно и намерено, което провокира и у него ответна позитивна реакция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР