За да възстановите чревната микрофлора след прием на антибиотици, трябва

...
За да възстановите чревната микрофлора след прием на антибиотици, трябва
Коментари Харесай

Как да се храните след антибиотично лечение?

За да възстановите чревната микрофлора след банкет на антибиотици, би трябвало да измененията менюто си за един месец, като включите в него риба и морски блага, съобщи гастроентерологът и диетолог Гюзел Евстигнеева.

Лекарят отбелязва, че организмът нормално се възвръща самичък след лекуване. Ако страдате от стомашно-чревни болести, имате генетична предразположеност или сте в положение на продължителен стрес, червата може да не се оправят.

Един от най-ефективните способи да се върнем към естественото си положение, споделя Евстигнеева, е да се храним с поправено меню.

В диетата би трябвало да останат единствено тези храни, които не нервират червата . Те включват птиче месо, риба и морски блага, зърнени храни и термично обработени, само че не пържени зеленчуци .

През третата седмица към менюто могат да се прибавят пресни фибри - зеленчуци и плодове . Фибрите са съществена храна на положителните чревни бактерии, прибавя Евстигнеева.

През четвъртата седмица можете да извършите подарък на тялото си и да въведете ферментирали храни в диетата си: кисело зеле, гъби, кисело мляко. Това са същински суперхрани, които съдържат огромни количества пробиотични бактерии, заключи лекарката.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР