За да възстановим държавността, трябва да има диалог. Но първо

...
За да възстановим държавността, трябва да има диалог. Но първо
Коментари Харесай

Карадайъ в Джебел: Само с диалог можем да спасим държавата

За да възстановим държавността, би трябвало да има разговор. Но първо би трябвало да спечелим изборите. Ще го създадем ли? Ще го създадем! Това разгласи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Джебел. Той бе посрещнат от стотици на градския площад. Карадайъ напомни триумфите на Движението, когато бе във властта, оповестиха от пресцентъра на Движението.

„ През 2001 година заварихме 17 милиарда външен дълг. Намалихме го до един милиард. Върнахме 16 милиарда за 8 години. Всяка година имахме по 6 милиарда евро вложения. Това е смисълът. Това сме посочили - по какъв начин с народен запас може да се изправи стопанската система на крайници “, уточни Карадайъ.

От 2009 година станахме очевидци по какъв начин се разрушава страната и държавността. За 12 години се сътвори средата някой да си мисли, че нашата страна е лаборатория. Дойдоха едни с неистина и машинация, настаниха се на терена на политиката с нарушение на Конституцията и законите. Основният им етикет за престояване във властта беше лъжата. След като се сгромолясаха, споделиха че са се учили, напомни Карадайъ.

Той съобщи още, че не е комплицирано да се възвърне нормалността в политиката.

Необходим е разговор сред партиите, сред ръководещите и опозицията, сред ръководещите и жителите, с цел да се преодолеят рецесиите, от които най-важната е политическата. Дошло е време България да стане номер 1 и по тази причина страната има потребност от опита и експертизата на Движение за права и свободи, съобщи още водачът на Движението.

Движение за права и свободи ще направи средата естествена за вложителите, увери зам.-председателят на третата по величина група в Европарламента - " Обнови Европа ", Искра Михайлова, евродепутат от Движение за права и свободи.

Ако някой в Джебел се колебае дали да гласоподава за Движение за права и свободи, дано се разноски по улиците и да попита кмета какви планове има. Поздравления за кмета, който трансформира Джебел в съвременна европейска община, сподели Михайлова.

Всички през днешния ден приказват за рецесии, само че ние от Движение за права и свободи знаем, можем, имаме визия и цели, желаеме да участваме във властта, тъй като знаем по какъв начин можем да излезем от рецесиите. Също по този начин знаем тъкмо от къде би трябвало да стартираме - от разговора в страната, добави тя.

Забавянето на Плана за възобновяване и резистентност е най-голямата безнаказаност на предходните ръководещи, тъй като лишиха 100-те най-малки общини в България и хората, живеещи в тях от пътища, водоснабдяване, обществени действия и помощи, съобщи заместник-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали доктор инж. Хасан Азис.

Той добави, че в случай че този План беше стартирал преди година и половина и на всички тези общини бяха дадени по 5 милиона лв., или общо 500 милиона, които са залегнали в документа, плановете щяха да са в ход и парите щяха да стигат до хората и бизнеса.

Сега ние, като локална власт, работим извънредно мъчно, безапелационен бе Хасан Азис. Той похвали кмета на Джебел Неджми Али за преобразяването на града. Смисълът на това да управляваш е да направиш живота на хората по-добър, спретнат, а това може да го направи единствено Движението за права и свободи, сподели Азис и напомни, че точно Джебел е образец за разсъдък и политика през последните години, образец за единството, за вярата в концепциите.

„ За страдание страната изживява сложен интервал, който е на нашите рамене. Щом има четири предварителни вота, значи нещо не е наред. Това значи, че някои от политиците слагат егото си и персоналните си ползи над националните. Не е загадка, и това се знае от всички, че когато Движение за права и свободи бе част от ръководството на страната, България бе във напредък. За интервала 2001-2009 година, Движението за права и свободи бе в съуправлението на страната като част от коалиция. Тогава вложенията в обществения и частния бранш бяха над 74 милиарда лв., за което огромен принос имаше точно Движение за права и свободи “, разгласи домакинът на срещата - кметът на Джебел Неджми Али.

В условия на преуспяващ популизъм да бъдеш общественик е доста мъчно. Многократно ние, в Движение за права и свободи, сме били в тази роля. Това съобщи специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов на предизборна среща на Движение за права и свободи в Джебел.

Той изясни и какво значи преуспяващ популизъм: Това вършат другите партии - дават обещание някакви неща без да споделят от кое място ще дойдат парите.

Благодарение на Движение за права и свободи пенсионерите получиха по 120 лв. през последните три месеца на предходната година. Сега обаче питаме - от кое място ще дойдат парите за пенсии от 900 лв., тъй като сметката, направена правилно, демонстрира, че 6 милиарда и 700 млн. годишно трябват, с цел да бъдат осъществени тези политики. Служебният министър на финансите към този момент пресметна, че са потребности 25 милиарда заеми, с цел да можем да осъществим тези обещания, напомни Адемов.

Ние бяхме задоволително време търпеливи. Затова тези, с обещанията, да кажат от кое място ще дойдат парите за пенсиите, с цел да ги подкрепим. Иначе – не. Внимавайте, тъй като процъфтяващият популизъм е доста рисков - може да върне пенсиите от 3 $, които се случиха преди 25 години, сподели още Адемов./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР