За да увеличите устойчивостта на замръзване, трябва да добавите към

...
За да увеличите устойчивостта на замръзване, трябва да добавите към
Коментари Харесай

Тези неща усложняват работата на колата през зимата

За да увеличите устойчивостта на заледяване, би трябвало да добавите към системата концентрат на охлаждащата течност, източвайки част от към този момент наличната. А в идеалния случай е по-добре да замените цялата течност. Между другото, се предлага да вършиме това на всеки 3-5 години - разгледайте фабричното управление на вашата машина в свободното си време.

... до момента в който сте карали по неприятен път може камъчета да са одраскали разнообразни места на колата ви, измежду които и предния похлупак и решетката на радиатора. Козметичният резултат - естествено, негативен - на сходни вреди е дребен, само че в светлината на идната зима нещо друго е доста неприятно.

Лишеният от отбрана (да, лак и багра - това е доста ефикасна отбрана против корозия), металът на корпуса незабавно ще стартира да ръждясва от солта, която се поръсва по пътищата ни през зимата, написа Блиц. Безобидните на пръв взор точки, скоро ще се трансфорат в по-обширни места, за една или две години боята ще стартира да набъбва към тях и вследствие на това ще би трябвало да се пребоядисва.

Подобни места върху върху автомобила би трябвало да бъдат деликатно третирани, с цел да не се провокира цялостна разяждане. Дори и в случай че корпусът е поцинкован. Това може да бъде направено или със специфичен молив от автомагазина, или с разполагаем лак за нокти в подобаващ цвят.

... постоянно сте зареждали акумулатора - това значи, че не всичко е наред или е изгубил част от потенциала си. Пригответе се за това, че той ще би трябвало да бъде заменен, защото зимните условия нормално са по-тежки от тези през лятото, а даже и " здравите " батерии минават зимата не постоянно сполучливо. Във всеки случай дръжте зарядно устройство на разположение - периодическото зареждане ще помогне известно време да се удължи животът на устройството.

В края ви съветваме, в случай че имате свободно време, обърнете още малко внимание на автомобила си. Опитайте се да разрешите всички познати ви проблеми, свързани с вашата колата, преди да пристигна неприятното време. Ранната подготовка за зимата ще ви помогне да избегнете дребни и огромни проблеми в този интервал от годината. /auto.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР