За да тръгнем нагоре трябва да занулим някои процеси в

...
За да тръгнем нагоре трябва да занулим някои процеси в
Коментари Харесай

Джема Грозданова: Ако искаме промяна в държавата, лидерите трябва да преглътнат егото си

За да тръгнем нагоре би трябвало да занулим някои процеси в България.
Много ми е мъчно да допускам, че това се случва, само че в действителност много гласове е събрал този план, за промени в Плана за възобновяване и резистентност и знам, че е избирателен трик и ход, но  това демонстрира, че всички партии вътре са наясно, че няма да има държавно управление. Това доста девалвира актовете на Народното събрание. Това сподели Джема Грозданова зам.-председател на Републиканци за България в „ Денят с Веселин Дремджиев “.

„ Няма по какъв начин да не сме наясно, че една такава смяна на Плана за възобновяване и резистентност, който е приключен в България, предаден и признат в Европейска комисия, може да бъде елементарно изменен. Той може да бъде променян в случай че има доста причини за това, само че всички задължения, които сме поели през годините по отношение на декарбонизацията - не мисля, че е допустимо и това ни прави доста уязвими в Европейския съюз, тъй като те са наясно какво се случва в България и лицемерието е голямо “.
Според Джема Грозданова в Народното събрание се тиражират неистини за въглищните централи. Целта е да бъдат привлечени повече гласоподаватели: „ Синдикатите са въвлечени в тази игра, като заплашват хората, че ще изгубят работните си места. Проблемът е, че народът оцелява с тази далавера и хиперинфлацията и не мисли за тези неща, които се случват “. 

По думите на Грозданова е значимо хората да се опитат да мислят преди да гласоподават идващия път, тъй като ще се гласоподава доста скоро.
Тя изрази мнение, че „ Продължаваме промяната “ са си изиграли зле картите.„ Трябваше доста по-внимателно да оформят този документ, който в началото беше плануван за план на решение, по-късно стана една голяма декларация с огромен текст. Не се одобри, нямаше спор, трябваше да предизвикват спор. Може би да предложат и състав на кабинет, с цел да изиграят играта до дъно и да покажат кои хора стоят зад тях “.
„ Трети мандат няма късмет, на който и да се даде. Голяма е вероятността президентът да даде мандат на „ Демократична България “,  с цел да не бъде публично охулен, че още веднъж го дава на Българска социалистическа партия, тъй като е ясно, че посредством Българска социалистическа партия държавно управление няма да бъде формирано. По този метод Радев ще бъде упрекнат, че в действителност тласка страната към избори. Давайки мандата на някой различен отговорността ще падне от него “, безапелационна е Грозданова.
Зам.-председателят на Републиканци за България изрази мнение, че Стефан Янев избира мандатът да бъде даден на ‚Демократична България “, с цел да не носи отговорност, по тази причина което няма да се случи в действителност.

Според нея огромна част от състава на Народното събрание би трябвало да бъде изменен, с цел да тръгнат нещата. 
„ Членовете на парламентарните групи би трябвало да имат мощ да влияят върху водачите си и да трансформират някои позиции, които не са верни. Това е допустимо, когато хората са повече и имат мнение, и смелостта да го изразят, а водачът би трябвало да го одобри “, безапелационна е тя.
„ Имаме контакти с „ Продължаваме промяната “ и в случай че те не го приказват единствено, с цел да бъде казано нещо и след това да не бъде изпълнено, считам че е извънредно време контактите да бъдат по-активни и откровени. Наистина няма време. Ако желаеме да създадем една работеща предизборна коалиция, посредством която бихме могли да обединим гласовете на повече демократично мислещи хора - в този момент е моментът и даже към този момент сме закъснели. Една такава групировка от доста партии и хора би трябвало да построи правила за деяние и да е наясно по какъв метод ще действа “, добави Джема Грозданова.

Попитана може ли Републиканци за България да е байпас на честните хора в ГЕРБ, които са недоволни от Борисов тя съобщи: „ Бихме могли, в случай че тези хора имат смелостта да покажат, че имат друго мнение и това да бъде преди локалните избори, което е доста значимо, тъй като след локалните избори ще се трансформират изискванията “.
Като максимален проблем в основаването на сходна предизборна коалиция зам.-председателят на Републиканци за България уточни егото на водачите. „ Ако желаеме да има смяна в страната би трябвало да отстъпим от това. Колкото е електоралната тежест на една партия, толкоз хора и първи места ще има в листите в цялата страна. Това може да бъде преодоляно единствено в случай че имаме воля да работим за страната си, а не за себе си “.
„ Трябва друго мислене и хора, които са свободни и имат опцията да отделят време за политика – имат работа и специалност, или бизнес. Има такива хора, само че считам че ги е боязън да подходят към процеса “, добави зам.-председателят на Републиканци за България.
„ Чрез лидерски диалози би трябвало да се образуват срещи и да се прави към този момент и стратегия, и всичко останало “. Тя уточни, че с изключение на „ Продължаваме промяната “ множеството партии, които биха взели участие в една такава коалиция са от хора, които имат много политически опит и те между тях имат отношение през годините. „ Това би трябвало да се преодолее повече в сравнение с нареждането на листите “, сподели още Грозданова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР