За да стане възможно облекчаването на трафика на града от

...
За да стане възможно облекчаването на трафика на града от
Коментари Харесай

Нова пътна отсечка ще извежда трафика извън Бургас

За да стане допустимо облекчаването на трафика на града от Агенция „ Пътна инфраструктура “ са почнали тръжна процедура за установяване на реализатор на северния обходен път на Бургас. Дължината на правата с 4,7 километра .
Очакваната стойност на плана е близо 53 милиона лв.. Средствата за построяването са обезпечени от републиканския бюджет. До 28 май 2020 година компаниите могат да подават офертите си за присъединяване. Изграждането на пътя ще даде опция директният трафик, приближаващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, да се изнесе отвън центъра на града. Това ще докара до по-голяма сигурност на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България и в това време ще се заобикаля влизането в Бургас.
Трасето на обходния път ще стартира от 230-ти километър на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро. Той ще минава на запад заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти километър на първокласния път.
Отсечката ще има две платна, разграничени със междинна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възли.
Срокът за осъществяване на строителните работи е 18 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР