За да спре разпространението на коронавируса в Германия, вътрешното министерство

...
За да спре разпространението на коронавируса в Германия, вътрешното министерство
Коментари Харесай

Германия забрани влизането на сезонни работници, включително от България

За да спре разпространяването на ковид в Германия, вътрешното министерство не разрешава влизането в страната на сезонни служащи, заяви през днешния ден представител пред ДПА. От през днешния ден 17 ч. локално време (18 часа българско време) на немската граница сезонните служащи ще получават отвод за влизане, уточни формалният представител.

Разпоредбата се отнася за служащи, идващи от страни отвън Европейски Съюз, Англия, страни от Евросъюза като България и Румъния, които не са част от Шенгенската зона, както и от Полша и Австрия, които краткотрайно върнаха граничния си надзор. Тези ограничавания са " безусловно нужни ", с цел да се прекъсне веригата на заразяване, сподели представителят.

Председателят на немската фермерска асоциация Йоахим Руквид разяснява, че възбраната за влизане ще удари съществено фермите в решителен миг.

Местните стопанства са готови да приложат всички ограничения за хигиена, с цел да предотвратят заразяването с COVID-19, сподели той, като добави, че възбраната за сезонните служащи от чужбина би трябвало да бъде допустимо най-кратка. Фермите за плодове и зеленчуци, както и лозарските стопанства незабавно имат потребност от още работна ръка.
Годишно в немското селско стопанство работят близо 300 хиляди сезонни служащи, които идват най-вече от Източна Европа.

В момента доста ферми изпитват дефицит на служащи. Германското министерство на селското стопанство сътвори интернет портали, които да свързват фермите с хора, които желаят да работят на полето. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1050)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР