За да скрие загубите си във войната в Украйна, Русия

...
За да скрие загубите си във войната в Украйна, Русия
Коментари Харесай

Съобщават за планини от трупове на руски войници. Москва крие от близките на загиналите

За да скрие загубите си във войната в Украйна, Русия слага убитите бойци в листата на изчезналите. Това разкри Службата за сигурност на Украйна (СБУ). Позовавайки се на прехванат диалог, СБУ заяви, че телата на убитите съветски бойци се изхвърлят на спонтанни сметища от личната им войска.

Един от военнослужещите в съветската войска споделя на брачната половинка си, че има толкоз доста " двухсотих " (използвайки военния диалект за починали бойци (груз 200), че планините от трупове доближават до два метра височина.

Въпросният всеобщ гроб е бил построен край Донецк. Един от руснаците там е изкарал доста пари, помагайки на родственици на починалите да намерят телата на своите близки, убити на украинска земя, разгласи СБУ, базирайки се на прехванатата връзка.

Руската окупаторска войска, която стартира пълномащабна война против Украйна на 24 февруари, търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника. По данни на Киев досега 27 400 съветски бойци са умъртвили в Украйна.

Москва отхвърля да разкрие броя на жертвите си, а също така крие от техника близки, че са починали. Подобен бе и казусът с потопения транспортен съд " Москва ". Близки на починали моряци на борда му споделят, че нямат никаква информация за тях и Кремъл крие, че са починали.

В първите часове, откакто флагманът на съветския Черноморски флот бе ударен от украински ракети, Москва излъга, че " всички " моряци са били евакуирани сполучливо.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР