За да си приготвите любимия десерт на кралицата, не ви

...
За да си приготвите любимия десерт на кралицата, не ви
Коментари Харесай

Поглезете се с любимите коледни сладки на кралица Елизабет

За да си приготвите обичания десерт на кралицата, не ви трябват кой знае какви умения, още повече че рецептата за празничното прелъщение бе споделена на уеб страницата на Бъкингамския замък. Не ви остава нищо друго с изключение на да запретнете ръкави. Резултатът е повече от превъзходен, атмосферата в къщи ще стане още по-празнична и всички ще останат доста удовлетворени.

Необходими артикули (за 10 сладки с диаметър 55 мм.)

200 гр. брашно

1 чаена лъжица надробен джиндифил

1 чаена лъжица подправки (канела, индийско орехче, бахар)

100 гр. краве масло

75 гр. кафява захар

25 гр. елементарна захар

45 гр. мляко

глазура за украса

Начин на подготвяне:

Пресейте брашното и подправките. Добавете нарязаното на кубчета масло и объркайте добре до приемането на трохи. Бавно прибавете млякото до приемане на хомогенна маса. След това увийте в кухненско фолио и оставете да престои за към 2 часа (най-добре за цяла нощ).

Загрейте фурната до 180 градуса. Разточете тесто с дебелина до 3 мм. (може и по-дебело, според от вашите предпочитания). Направете фигурки благодарение на формички и поставете готовите за печене сладки върху хартия за печене. Поръсете със захар и печете, до момента в който не станат подготвени.

Тайната на началник готвача е преди да ги сложите във фурната, да оставите сладките най-малко за част в хладилника. Така формата им ще се запази по-добре.

Готовите сладки би трябвало да изстинат доста добре, преди да започнете да ги украсявате с глазура. Върху всяка курабийка можете да напишете някакво благопожелание или пък името на всеки член от фамилията ви.

jenata.blitz.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР