За да си нямат проблеми с правителството на САЩ, голяма

...
За да си нямат проблеми с правителството на САЩ, голяма
Коментари Харесай

Технологични гиганти забраняват на служителите си контакти с Huawei

За да си нямат проблеми с държавното управление на Съединени американски щати, огромна част от американските компании (и не само) споделят на чиновниците си да сведат до най-малко директната си връзка с Huawei.

© Jason Lee Някои от най-големите в света софтуерни компании са забранили на чиновниците си да беседват с представители на Huawei по отношение на технологии или софтуерни стандарти, оповестява Reuters. Това наподобява е отражение на последното решение на Съединени американски щати да прибавят китайската компания към черния си лист, настояват източници на медията. Китайската Huawei е най-големият в света производител на телекомуникационно съоръжение.
Нищо общо

Според тях производителите на чипове Intel и Qualcomm, изследователската компания за мобилни технологии InterDigital, както и корейският снабдител LG Uplus са забранили на личния състав поддържането на всевъзможни неофициални диалози с Huawei. Подобни полемики са неизменима част от интернационалната среща за установяване на софтуерни стандарти, която се организира предходната седмица в Нюпорт, Калифорния. На нея се събират инженери от разнообразни компании, които се пробват да стигнат до общо решение за софтуерните стандарти в информационните технологии. Включително такива за последващо потомство мобилни мрежи като 5G.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Министерството на търговията в Съединени американски щати не се е разпореждало да бъде спрян контактът сред другите компании и Huawei. На 16 май то включи китайския софтуерен колос в листата си със неразрешени за търговия компании. Няколко дни по-късно обаче позволи на американските групи да работят с Huawei по софтуерните правила в период до август месец. Причината - " нужно е, с цел да се разрабтоят 5G стандартите ".

В синхрон със Съединени американски щати

За да нямат проблеми с държавното управление на Съединени американски щати, огромна част от американските компании (и не само) споделят на чиновниците си да сведат до най-малко директната си връзка с Huawei, настояват източниците. Qualcomm и InterDigital удостоверяват пред Reuters, че са подготвили указания към чиновниците в сходство с регулациите, налагани от Съединени американски щати, само че отхвърлят да разясняват в детайли.

Представител на LG Uplus пък съобщи, че компанията " непринудено се въздържа от диалози със чиновниците на Huawei, които да са свързани с нещо друго от инсталацията на съоръжение или разрешаването на проблеми ". От компанията обаче отхвърлят да съществува някаква публична политика, която да цели ограничение на контактите с Huawei. Китайският снабдител на телекомуникационно съоръжение отхвърли коментар.

5G закъснение

Новите рестрикции могат да забавят стартирането на 5G мрежата, която се чака да бъде в основата на бъдещата технология, включваща от предаването на видеа с висока скорост до самостоятелни коли. Това настояват няколко специалисти в региона след провеждането на срещата за 5G стандартите предходната седмица в Нюпорт.

На нея няколко инженери показаха опасенията си, че технология, която би могла да свързва мобилни устройства с мрежи по целия свят, може да се окаже жертва на " софтуерна война " сред Съединени американски щати и Китай.

Представител на европейска компания, която е въвела правила, забраняващи диалозите с Huawei, разказва участниците в развиването на 5G, като " разтърсени от трус ". " Такова нещо би могло да накара фирмите да се оттеглен и да се изолират в миг, в който имаме потребност от съдействие, с цел да развием 5G. Това би трябвало да бъде световен пазар ", сподели той.

Все отново няколко чиновници в по-малки телекомуникационни компании обявиха, че не им е било нареждано да заобикалят полемики с Huawei по време на срещата за разискването на стандартите. Освен това огромна част от производителите не престават да поддържат съществуващите си покупко-продажби с Huawei.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР