За да си научим урока, трябва да си дадем сметка

...
За да си научим урока, трябва да си дадем сметка
Коментари Харесай

Муравей Радев: Демократична България не е градска десница, а коалиция от леви партии

За да си научим урока, би трябвало да си дадем сметка какво тъкмо се случи. 10 ноември беше вътрешнопартиен прелом. Едни комунисти смениха други комунисти и споделиха, че са избавили страната. Можеше да не се случи навръх тази дата, само че неизбежно щеше да се случи, тъй като беше забележим крахът на идеологията им. Това съобщи някогашният министър на финансите в кабинета „ Костов “ Муравей Радев по Канал 3.

„ Имаше политически и стопански миш-маш. Той завоюва време и част от ръководещата комунистическа партия съумя да трансформира ръководството си в икономическо. Грешката на доста хора е, че поставят знак на тъждество сред Демократична България и градска десница.

Това са две радикално разнообразни неща. Все още не го схващат. Не може Демократична България да бъде градска десница, тъй като е коалиция от леви партии (Да, България и Зелените). Те са либерали и демократи, България има потребност от мощен център. Да спрат да експлоатират визията на хората, че са десница. Българска социалистическа партия се върна към болшевишките си корени и остави голяма политическа площадка незаета “, показа той.

„ Не посмяха да създадат същински промени. Защото са тежки и имат висока политическа цена. Обществото приказва за промени, желае ги, само че не се осмелява да ги направи. Самата система неистово се опълчва на промяна. Синдикатите скачат “, разяснява Радев.

„ Демократична България са демократична общественост, да, десница не са. Една такава извънредно безпринципна коалиция ще има доста тежки последствия. Ще има разлом и вляво и в така наречен демократична общественост. Има още заблудени десни гласоподаватели и гласоподаваха за Мая Манолова със позор. Само по този начин си изясняват тази неточност. 20 000 гласа, идващия път няма да ги има. Бих ги подкрепил, в случай че се развиват, само че по този начин с машинация, не “, съобщи той.

„ Изненадах се, че никой не разбра, че Българска социалистическа партия завоюва. ГЕРБ покачиха резултата си с 10%, само че Българска социалистическа партия имат 300%. Те нямаха нито един огромен град в България, в този момент имат 3. Да не закачат Нинова, толкоз хубава работа прави “, сподели още Муравей Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР