За да си футболен ръководител, не е нужно само да

...
За да си футболен ръководител, не е нужно само да
Коментари Харесай

От терена до "Харвард" - как Оливер Кан се готви за директорски пост в "Байерн"

За да си футболен началник, не е нужно единствено да си играл огромен футбол. Оливер Кан върви самоуверено в развиването си след края на кариерата си.

Легендарният вратар на " Байерн " (Мюнхен), заслужил си прякора Титана, не разчита единствено на своите 632 мача и 22 трофея с клуба, с цел да стартира работа при баварците. Кан учи интензивно, с цел да може от началото на 2020 година да стане член на борда на шефовете.

Според медиите в Германия Кан към този момент е определен за пълновръстен член на борда и ще встъпи в служба от 1 януари 2020 година, като остава да се посочи неговата функционалност в клуба. Легендарният вратар обаче е обсъждан като вероятен правоприемник на дългогодишния изпълнителен шеф на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Последният подписа удължение на контракта си до декември 2021 година, като ще има близо две години, с цел да приготви Кан за директорското кресло.

Пътят на Кан до пост в " Байерн " обаче е по никакъв начин елементарен и къс макар неговата история с клуба. След края на своята кариера през 2008 година вратарят дълго време участваше в телевизионни стратегии. Той имаше свое риалити шоу за търсене на надарени вратари, само че по-късно реши да се отдаде на образованието си.

Резултатът е тапия по стопанска система, след която Кан се насочи към профилиран курс по бизнес мениджмънт. Допълнителната специализация на вратаря беше състезателен мениджмънт, с цел да може има по-широк набор от умения в търсене на работа.

През 2016 година, когато даже не беше измежду обсъжданите имена за възможен пост в " Байерн ", Кан основа и своя компания, наречена Goalplay, с която образова вратари онлайн.

Сега последното ходило в усъвършенстването на вратаря, преди да стартира да работи в " Байерн ", е Харвард. Престижният американски университет има специфичен курс за елитни спортисти и Кан е следващият, който го приключва.

В един клас със звезди от НБА

Последният клас на Бизнес учебното заведение на Харвард събра вратаря дружно с първенец в НБА, австралийска легенда, носителка на " Грами " и холивудски артисти. От образователното заведение се похвалиха с последните си възпитаници.
Boooom!!! We’re at it again with the " Business of Entertainment, Media, and Sports " program! So inspiring that even for these superstars, the learning never stops—and so amazing that they chose to join us at @HarvardHBS this week.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР