За да сготвите всички ястия вкусни, има тънкости, които трябва

...
За да сготвите всички ястия вкусни, има тънкости, които трябва
Коментари Харесай

Тънкости, с които всяка гозба ще стане вкуснотия

За да сготвите всички ястия вкусни, има тънкости, които би трябвало да спазите и нормално не се пишат в рецептите. В идващите редове ще споделим част от тях, с цел да сте още по-добри в кухнята.

1.   Когато вършиме маслен крем, е допустимо да се пресече – не е мотив да се ядосвате. Върнете го на загрятия котлон и продължете да го разбивате.
Грешките, които позволяваме в готвенето
За доста от нас готвенето е лечебен развой: да обработваш сурови артикули с друг генезис, усет и цвят е тип изкуство, а готве...
Прочети повече
2.   За да са пухкави белтъците можете да натриете леко оцет навътре в купата. За още по-голям захарта се прибавя на тънка струйка.

3.   Избирайте брашна, които нямат добавки. По този метод ще приготвяте всякога домашно подготвен здравословен самун. Правилото е да смесите елементарни брашна и малко глутен в съответствие 1:2, с цел да набухне хлябът. Например, царевичното брашно не е уместно за подготвяне на качамак, само че е отлично за домакински самун. За спомагателен усет прибавете орехи, мащерка, билки сушени зеленчуци, малко сушени домати. За да сте сигурни, че има задоволително фибри – прибавете и една супена лъжици овесени или пшенични трици.

4.   При желатина не го разтопявайте до шупване, тъй като по този начин ще загубите спояващите му свойства.

5.   За да избегнете потъването на ядките и плодовете в кексовете и печивата, то ги оваляйте в брашно, преди да ги сложите.

6.   Пресните шушулки от фасула и боба също са вкусни. За да ги приготвите, ги почистете от края и по-късно ги сварете за малко, с цел да станат още по-хрупкави. Когато се вършат на яхния се запържват и е хубаво да се готвят за малко, с цел да не станат прекомерно меки, разкашкани и безцветни. Можете да добавите и копър за добър усет.
4 неприятни кулинарни навика, които ви пречат да готвите вкусно
Не всеки има дарбата да готви вкусно, само че в случай че желаете, можете да научите всичко. Има доста секрети за готвене, само че е значимо да знаете не самичък...
Прочети повече
7.   Ако желаете да приготвите нещо с белени бадеми, то можете да си спестите тъгите по беленето. Кипнете ги за малко във вода и по-късно ще видите какъв брой елементарно се обелват.

8.   Не месете прекомерно дълго тестото, тъй като глутенът се задейства. По този метод то става твърдо и еластично.

9.   Месото се реже напречно на влакната. Ако го режете по дължината, то става твърдо и жилаво. Начинаещите кулинари не го знаят и постоянно се чудят за какво не им се получава. Това важи най-много за телешко и овнешко месо, само че също по този начин можете да го приложите и при останалите типове. Със сигурност ще се изненадате от резултата.

10. При зелените салати е добре да се накъсват, а не да се режат с нож. Овкусяването став  преди да ги консумирате, тъй като в противоположен случай ще изгубят свежия си тип. Добър резултата можете да постигнете и като ги изсушите изцяло, а за това си има специфични уреди.

 
8 трика от кухнята, които ще ускорят процеса на готвене
Мнозина ще се съгласят, че от време на време готвенето лишава доста време, старания и нерви. Домакините вършат всичко допустимо да улеснят работата...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР