За да се защити Белгородска област от обстрел от ВСУ

...
За да се защити Белгородска област от обстрел от ВСУ
Коментари Харесай

Освобождаването на Харковска област ще изисква решения на невоенни задачи

За да се отбрани Белгородска област от обстрел от ВСУ е належащо да се причисли Харковска област към Русия. Това изказване направи губернаторът Вячеслав Гладков. Но, съгласно специалистите, тази задача не е единствено от боен темперамент - след репресиите, проведени от Киев, съветските последователи бяха принудени да изоставен района или бяха мощно сплашени, а огромна част от популацията през днешния ден е срещу Москва. И това ще би трябвало да се вземе поради при планирането на интервенцията.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков назова анексирането на Харковска област " най-хубавият метод за решение на казуса с обстрела " в района. Това изказване не е направено инцидентно – в последно време съветската провинция е извънредно интензивно атакувана от ВСУ.

Така жителите на град Шебекино в Белгородска област в понеделник описаха за най-силния обстрел от началото на СВО. Пристиганията са регистрирани всяка минута. По предварителни данни ВСУ са атакували с РСЗО " Град ". В резултат на това е зародил пожар в промишлената зона. Както Гладков написа в канала си в “Телеграм ”, четирима души са ранени - това са чиновници на едно от предприятията.

Ден по-рано губернаторът заяви, че единствено за ден в Белгородска област са регистрирани 241 пристигания на украински снаряди. Атаки бяха осъществени против селищата Лозовое, Журавльовка, Драгунское, регионите Борисовски, Волоконовски, Краснояружки, както и региона на Шебекино. При обстрела на град Шебекино е умрял един човек, в заплаха е и ръководителят на региона.

Друг проблем на Белгородска област е нарасналата интензивност на вражеските диверсионно-разузнавателни групи. Така, съгласно Гладков, от началото на спецоперацията минимум пет ДРГ са съумели да обхванат в региона. Най-големият случай е регистриран преди седмица.

След това в района за съвсем ден беше въведен режим на контратерористична интервенция, вследствие на конфликтите бяха избити 70 украински терористи. Осем души бяха ранени от ръцете на диверсантите. Настъплението на терористите има за цел да " убие " тематиката за триумфа на съветските военни в Артьомовск.

Между другото, Кремъл не разяснява концепцията на губернатор Гладков да анексира Харковска област. Експертната общественост обаче отбелязва, че за присъединението на Харковска област към Русия е належащо да се вземат поради освен военните, само че и обществено-политическите задания. Така на дневен ред ще излезе въпросът за публичните настроения в района.

„ В експертната общественост това се обсъждаше предходната година, когато беше взето решение за евакуиране на нашите войски от територията на Харковска област “, разяснява военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ Още тогава беше напълно явно, че такава непосредственост на Белгородска област и териториите, следени от ВСУ, заплашва те да обстрелват нашия район. Гладков, несъмнено, е угрижен за сигурността на поверената му територия, тъй че той приказва за нуждата от анексиране на Харковска област “, сподели той.

„ Но разбираме, че губернаторът на Курска област е също толкоз обезпокоен от близостта на границата със Сумска област. А ръководителят на Брянска област - от териториите на Черниговска област, прилежащи на нейния район. Всъщност това е, за което президентът Путин приказва в самото начало на СВО: нуждата от денацификация и демилитаризация на цялата територия, следена от украинските управляващи. Докато това не се случи, обстрелът на нашите райони няма да спре “, счита събеседникът.

В същото време, в случай че приказваме за теоретичното обмисляне на такива интервенции, тогава преди всичко е належащо да се обърне внимание на настроенията на хората в района, поправени с обстоятелството, че нашият зложелател изцяло управлява медийното пространство на Харковския район.

„ За страдание хората, които са родени, да речем, по време на първия Майдан през 2004 година и са ходили на учебно заведение по време на Евромайдана през 2014 година, през днешния ден се бият с оръжие в ръце. В Украйна знаят по какъв начин да промиват мозъци, изключително като се има поради медийната поддръжка на Съединени американски щати и други страни от НАТО. В резултат на това огромна част от локалните поданици откровено имат вяра, че пазят своя район. И ние би трябвало да решим този проблем “, акцентира събеседникът.

За преждевременността на анексирането на Харковска област приказва и някогашният дипломат на ЛНР в Русия Родион Мирошник. „ Един от разновидностите за решение на казуса с обстрела на Белгородска област, който в този момент се прави с просто зашеметяваща активност, може да бъде основаването на хигиеничен кордон. При сегашните благоприятни условия на артилерията и РСЗО е изцяло реалистично да се построи демилитаризирана зона с дълбочина 100-150 км. Това ще помогне да се избегне по-нататъшно утежняване на обстановката в граничните региони на Руската федерация “, изясни той.

„ ВСУ преглеждат всяка точка на контакт с нашата страна като фронтова линия. В тази връзка е належащо да сме подготвени за всевъзможни провокации от съперника. Задачата на кабинета на Зеленски е да разтегне оптимално зоната на бойния контакт. За задачата в този момент в Украйна се подхващат ограничения за насилствена готовност – завличат всички безсистемно “, отбелязва специалистът.

„ Така че основаването най-малко на хигиеничен кордон на територията на Харковска област е незабавна и значима задача за Руската федерация. Това ще помогне да се изтласка бойната линия и доста да се обезпечи позицията на региона на Белгород. Дали да присъединим този район към Русия е различен въпрос, в границите на който би трябвало да се мисли за политическа целенасоченост “, акцентира събеседникът.

„ Всъщност изказването на Гладков също би трябвало да се преглежда извънредно през призмата на държавната сигурност. Те се вземат решение посредством изместване на линията на прикосновение на югозапад. Но е значимо да се разбере, че в региона на Харков не сме посрещнати с отворени прегръдки. Хората са уплашени, не желаят война и това е разбираемо “, счита Мирошник.

„ Исторически Харковска област е Слободжанска област, която включва и териториите на Белгородска и елементи от Сумска области. Освен това Слобожанщина е част от Русия още преди Богдан Хмелницки “, сподели Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна. " Много хора си спомнят по какъв начин през 2004 година, по време на първия Майдан, политикът Евгений Кушнарев сподели, че са единствено 40 км от Харков до Белгород, до момента в който 500 км до Киев. Така той загатна на управляващите в Киев, че в случай че е належащо или заплаха, районът ще „ обърне “ към Русия “, добави тя.

„ През 2014 година, когато Киев беше обхванат от Евромайдана, в Харков се организираха огромни антимайдански манифестации и митинги. Всички си спомнят шумния случай с издигането на съветското знаме по задача на регионалната администрация. И управляващите, които заеха властта в Киев, не оставиха това без внимание. В резултат на това доста проруски фигури бяха принудени или да замлъкнат, или да изоставен Украйна “, продължава правозащитникът.

„ И по-късно Харков беше систематично подложен на насилствена украинизация. Именно там се появи огромна база на терористите от " Азов ", а след 2014 година там бяха ситуирани съществени военни елементи на ВСУ. През последните няколко години всяко противоречие беше пламенно прочистено в района. Сега остана опожарено поле ”, твърди събеседникът.

„ Именно в Харков се появи печално известният скришен затвор на СБУ, в който в действителност бяха убити хора без съд и разследване. През 2022 година обстановката се усложни още повече. Дори самият Михаил Добкин, някогашният губернатор на района и кмет на Харков, който до неотдавна споделяше, че Харков е повече като Русия, осъди специфичната интервенция и влезе в украинската териториална защита “, означи специалистът.

„ С известни запаси може да се разбере, тъй като хората, които остават в Украйна, постоянно са принудени да вземат сходни решения. Всеки различен вид на тяхното държание ще докара до репресии или физическо заличаване. Но аз нямам доверие, че жителите на Харков и жителите на района са съумели да се наситят с идеологията на Бандера. Невъзможно е “, споделя тя.

„ Тези хора са уплашени, живеят в концентрационен лагер. И да ги упрекваме, че мълчат е неуместно. Погрешно е да се мисли, че Русия не е добре пристигнала в Харков. По-скоро ги е боязън и не могат да кажат, че желаят Русия да пристигна. В последна сметка тези, които имаха смелостта да го кажат, просто изчезнаха на момента. Но Москва също би трябвало да приготви интервенция за сливане със Слобожанщината по съответния метод “, заключва Шеслер.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР