За да се стигне до изплащане на стойността на колата

...
За да се стигне до изплащане на стойността на колата
Коментари Харесай

Адвокат: Има достатъчно механизми и инструменти да се наказват шофьорите, въпроса е да се използват

За да се стигне до погашение на цената на колата в интерес на страната при пътни нарушавания, първо би трябвало да има неоправдателна присъда. А за неоправдателна присъда даже и позитивен кръвен тест за съществуването на опиати не е изцяло задоволително. Може да има данни за осъществено закононарушение, само че от процесуална позиция не би трябвало да са позволени никакви неточности. По принцип при тези закононарушения рядко се позволяват процесуални неточности и обикнавено приключват с неоправдателни присъди, когато и кръвната проба е позитивна за наркотични субстанции, още повече в случай че е за опиат, а не за негов метаболит. 

Това разяснява пред Нова тв юрист Силвия Петкова. 

Присъжда се цялата равноценност на колата, не част, разяснява още тя. 



Днес ще внесем в прокуратурата сигнал за клипчето, на което Мис Силикон кара без ръце. Тя ще реши дали това е закононарушение или не, има си способи, експертизи. Там наказването е до 3 година отнемане от независимост, коментира Илия Тодоров.

Механизми и принадлежности има. Може да се търси отговорност, има средства за следствие и доказване. Въпросът е единствено в използването, уточни Петкова. 

Не мога да отговоря на въпроса за какво тази жена прави това, което прави. Тя има много почитатели, нейните клипчета стигат до много хора. Нарушенията, които се показват, изключително когато са съчетани с липса на реакция и безотговорност, е неприятно и недобре за обществото, разяснява Тодоров. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР