За да се справи с проблемите по поддържане на чистота

...
За да се справи с проблемите по поддържане на чистота
Коментари Харесай

Община Мездра излезе с инициатива за събиране на хартиени отпадъци от търговските обекти

За да се оправи с проблемите по поддържане на непорочност и хигиена към контейнерите за боклук, Община Мездра провежда акция за събиране на хартиени и картонени боклуци от комерсиалните обекти.
Необходимо е търговците, които генерират такива боклуци, да ги приготвят във тип, подобаващ за превозване – нагънати и завързани с връзки или плътно събрани в чувал. Хартиите би трябвало да са сухи и да не съдържат нерециклируеми боклуци.
Съгласно чл.33, ал.2 и 4 от Закона за ръководство на отпадъците – отпадъците от хартия и картон формирани от търговски обекти, е належащо да се събират и предават на лица, притежаващи позволение, сложно позволение или регистрационен документ по член 35 и/или организация по оползотворяване.Във връзка с това, Общината подхваща тази самодейност безплатно. Обектите, които желаят да употребяват тази услуга, могат да вършат заявкавсеки вторник на телефони: 0910/95100 - Оперативна програма „ Чистота “ или 0910/92008 – Общинска екологична ревизия.Събирането и извозването ще се прави с превоз на Оперативна програма „ Чистота “ всяка сряда от 10 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР