За да се ревизира нещо, трябва да го има. Това,

...
За да се ревизира нещо, трябва да го има. Това,
Коментари Харесай

На екоминистъра му мирише на корупция, но не може да я подуши точно - няма институционален нос

За да се ревизира нещо, би трябвало да го има. Това, което заварих, е един изхарчен бюджет – него ще проверявам. Ще проверявам системата за ръководство на водите в басейна на река Искър, тя трябваше към този момент да работи. 24 млн. лв. недостиг има в ПУДООС, при бюджет 74 млн. лв.. Това сподели екоминистърът Асен Личев.
Два плана ще бъдат дадени на Икономическа полиция, ще има и инспекции на АДФИ, по думите на Личев. Той описа пред Нова телевизия и, че нямало методика по закона за КПКОНПИ за оценка на корупционния риск на обособените звена в екоадминистрацията – нея е трябвало Инспекторатът към Министерство на околната среда и водите да я направи, само че не го е сторил. Мирише ми на корупция, само че по какъв начин да преценява, е тезата на Личев. И изясни, че като няма методика, няма ефикасна битка с корупцията на приблизително и високо управническо равнище.
 Министър Личев разпореди инспекция в Министерство на околната среда и водите на несбъднат контракт за 4,5 млн. лв. Министър Личев разпореди инспекция в Министерство на околната среда и водите на несбъднат контракт за 4,5 млн. лв.
Договор за 4,5 млн. лв. към екоминистерството не е изпълнен, оповестиха от ведомството. На 29 май 2019 година е бил подписан контракт за създ...
Що се отнася до отпадъците, Личев уточни, че сме в наказателна процедура, тъй като не сме изпълнили условията за рекултивация на депата за отпадък. Колкото по-бързо вкараме кръговата стопанска система във всички сфери на българската промишленост, толкоз по-дълго ще има " живот " за природата и земята.
Попитан може ли България да спре напълно вносът на отпадък, отговорът беше, че това е предопределено поради сложни разрешителни за горене на боклуци на няколко съоръжения – това е развой в границите на Европейски Съюз. С други думи, Личев в този момент не може да спре този импорт.
Разграждане на държавността посредством разграждане на едно министерство – това вижда Личев във връзка с ареста на Нено Димов. Според Личев, " идващият " т.е. Емил Димитров-Ревизоро бил изплашен и схванал, че " би трябвало да слуша ".
Заварвам министерството без два значими документа - Национален проект за ръководство на отпадъците 2021 – 2027 година т.е. над 1,6 милиарда лв., с който би трябвало да бъде уредено всичко в ръководството на боклука, продължи Личев. Би трябвало проектът да е признат от Министерския съвет, добави той. Националната предпочитана рамка за интервала 2021 – 2027 година не е призната – т.е. всичко за отбрана на предпазени зони.
 Асен Личев: Готви се заповед за възбрана вноса на боклуци от страни отвън Европейски Съюз Асен Личев: Готви се заповед за възбрана вноса на боклуци от страни отвън Европейски Съюз
" Заварих банкрутирало министерство и дълговременно несъблюдение на главните отговорности. Отвън като жител ми миришеше на корупция и...
За Алепу, Личев дефинира обстановката като " незаконно смешна " и изрично съобщи, че така наречен подпорна стена не може да е подпорна и че би трябвало напълно друго оборудване, в случай че ще се укрепва брегът. Разпоредил съм по най-бързия метод да бъде издадена заповед Алепу и Карадере да бъдат оповестени за предпазени зони, сподели екоминистърът. Припомняме, че там, че даже в съда да падне настоящето строително позволение, нищо не му пречи да кандидатства за ново – в случай че обаче зоната стане предпазена, обстановката се трансформира. „ Ако извадим образци за безобразия по морето, би трябвало да има министерство на събарянето ”, разяснява Виктор Николаев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР