За да се развива, към детето трябва да се отнасяме

...
За да се развива, към детето трябва да се отнасяме
Коментари Харесай

Там, където взаимоучителната метода среща роботи с деца

За да се развива, към детето би трябвало да се отнасяме като към възрастен . Това счита колектива на детска градина „ Светулка “ в Шумен. В образователното заведение на децата се дават задания като на възрастни, а в образованието се включват роботи и ментори от горните групи. 
 Новаторският метод е водещ. Dariknews.bg
Системата „ Приятел “ се заражда в Дания, след което през Америка стига до България. Тя обаче наподобява доста на нещо, което преди повече от два века е употребявано в прохождащото тогава обучение – взаимоучителната метода. 
 Новаторският метод е водещ. Dariknews.bg
Надежда Минчева, която е шеф ДГ „ Светулка “, изяснява, че тя залага на това, че едно огромно дете поставя грижи за едно малко дете. Грижите са във всички области на пребиваването на детето в детската градина.  Най-големите достижения са в просветителния развой.   Голямото дете оказва помощ, в случай че дребното не може да се оправи с отговорите, насочва го – по техния си метод – те се схващат доста добре.-->
А в образованието навлиза и робот.  Надежда Минчева споделя, че до 7-годишна възраст имат една съществена активност – и това е активността игра. Ето по тази причина в играта на децата вкарваме същинските предмети от бита, с цел да могат да осъзнаят функционалностите и смисъла. В света на огромните – всеки има отговорности.  " Децата обичат да играят сюжетно-ролеви игри, в които те са в позицията на възрастен и работят някаква специалност. Изключително им е забавно когато те могат да извършват с същински материали някаква задания ", споделя директорката. Когато се отнасяме към децата като към възрастни те доста по-бързо схващат нормите и методите на държание. 
Според Надежда Минчева детето е непораснал възрастен.
 Новаторският метод е водещ. Dariknews.bg
Не подценяваме интервала на детството, не ограничаваме детското право на едно щастливо детство.

Детето е пълновръстен човек и колкото по-рано този човек се ориентира в правила и правила, толкоз по-лесно му е на него, споделя тя. В образованието обаче остава най-съществен триъгълникът дете-родител-учител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР