За да се присъедини към НАТОUS адмирал предлага “корейския сценарийБившият

...
За да се присъедини към НАТОUS адмирал предлага “корейския сценарийБившият
Коментари Харесай

Западът зове Киев да се откаже от окупираните територии

За да се причисли към НАТО
US адмирал предлага “корейския сюжет ”

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предложи Украйна да се причисли към военния алианс, само че без окупираните от Русия територии, заяви “Гардиън ”.

Расмусен, който беше общоприет секретар на НАТО от 2009 до 2014 година, настоя, че проектът за отчасти участие на Украйна няма да символизира заледяване на спора, а вместо това “ще бъде израз на решимостта, че Русия не може да попречи на Украйна да се причисли към западния боен съюз ”. По неговите думи, посредством изключването на окупираните от Русия територии, ще се понижи опасността от спор на Алианса с Русия.

Бившият командващ силите на НАТО в Европа Джеймс Ставридис поддържа думите му - той съобщи, че Украйна би трябвало да следва “корейския сюжет ” за преустановяване на войната с Русия и да стартира договаряния за подписване на контракт “земя против мир ”, съобщи “Блумбърг ”.

Ставридис направи аналог с Южна Корея, която се е трансформирала от опустошена земя в десетата по величина стопанска система в света. Първото следвоенно десетилетие е било време на застоялост и единствено западната помощ е дала подтик на стопанската система.

Украйна може да получи “железни гаранции за сигурност ” под формата на участие в НАТО и да приложи същия модел, прибавя Ставридис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР