За да се присъедини към електропреносната мрежа, една фирма трябва

...
За да се присъедини към електропреносната мрежа, една фирма трябва
Коментари Харесай

269 дни отнема на фирмите да се свържат към тока

За да се причисли към електропреносната мрежа, една компания би трябвало да чака 269 дни . Това стана ясно от отчет на Министерство на стопанската система, изнесен пред Комисисията по стопанска система в Народното събрание. Самата процедура се състои от 7 подпроцедури , една от която коства 50 хиляди лв.. Очаква се скоро депутатите да създадат законодателни промени, с които да облекчат срока  за достъп до електрическа сила.  
 
Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов съобщи, че ще понижи периодите за разрешенията, които зависят от преценката на енергийния регулатор:
 
„ Това, което беше направено през 2016 година, срокът за показване на план на прелиминарен контракт беше понижен от 30 на 25 дни при извънредно огромна опозиция на ЕРП-тата, само че ние го наложихме. Ние сме в положение да го понижим и още, тъй като ще стане с решение на комисията “, сподели Иванов.

 
Александър Сабанов от Обединени патриоти изясни какви промени в закона за устройство на територията, съгласно които общината ще издава виза за планиране в границите на месец.
 
„ Подаваш си в общината, общината задължава енергопреносните сдружения, ВиК сдруженията и така нататък да подадат данните си до две седмици към общината, с цел да може тя да ги нанесе на тази схема. В същото време, в случай че тези сдружения в двуседмичен период не подадат такива данни, кметът ще има право да ги глобява с по 1000 лв. на седмица “, сподели Сабанов.

 
В момента тази процедура отнеме месеци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР