За да се представите добре на интервюто за работа не

...
За да се представите добре на интервюто за работа не
Коментари Харесай

Вярва ли компанията в ученето през целия живот?

За да се визиите добре на изявлението за работа не е задоволително единствено да отговаряте добре на въпросите, които ви се задават – значимо е и самите вие да задавате въпроси. Клишираните питания обаче няма да ви оказват помощ да се откроите от останалите претенденти и да разберете дали това е вярното работно място за вас. Като отделите време за подготвянето на забавни въпроси, вие ще си извършите две услуги. Първо, ще покажете на евентуалния си шеф, че сте положили спомагателни старания и че в действителност се интересувате от работата. И на второ място, този вид въпроси могат да разкрият скъпа информация, която не е участвала в обявата за работа.

Ето няколко примерни въпроса:

Какъв вид персона би паснал на този екип и какъв не би се справил със задачата?

Мениджърите, отговарящи за назначението на нови чиновници, постоянно вършат своя избор освен въз основа на това дали претендентът за работа дава отговор на съответни условия и разполага с избрани умения и знания, само че и на това дали той може да се впише в културата на организация. Фирмената просвета е също толкоз значима и за самите претенденти, като анкета на Monster.com открива, че 95% от служащите в Съединени американски щати считат, че културното сходство е от основно значение за удовлетворението от работата.

Този съответен въпрос би ви разрешил да вникнете по-дълбоко в метода, по който работи компанията, в сравнение с в случай че просто поискате от мениджъра да опише нейната фирмена просвета, споделя Байрън Кларк от CareerSidekick.com, уебсайт за препоръки за търсене на работа.

„ Това демонстрира на работодателя, че сте деликатни в своя асортимент и че не сте обезверени и подготвени да работите където и да е било, стига да ви назначат. Това е добър сигнал, които мигновено ви печели “, споделя той.

Какъв съвет бихте дали на индивида, който ще извършва тази роля?

„ Този въпрос демонстрира на мениджъра, че сте надъхани да съумеете. Той също по този начин показва разпоредителност и предпочитание да разберете какво е належащо за вършенето на работата по най-хубавия метод. “, споделя Кларк.

Той поучава да не забравяте отговора на мениджъра, защото този съвет може да ви бъде от огромна изгода, в случай че получите работата.

Можете ли да обясните по какъв начин полезностите на компанията се отразяват върху ежедневния работен развой?

Работодателите харесват претендентите, които желаят да научат повече за тяхната компания. С този въпрос вие демонстрирате интерес за историята и културата на компанията, като в същото време с това поставяте фокус и върху ежедневните интервенции на организацията.

Какво бихте желали да знаете за компанията, преди да започнете работа?

Един от постоянно задаваните от претендентите за работа въпроси на мениджърите е: „ Защо избрахте да работите тук? “. По тази причина въпросът е изгубил своята автентичност и частично цената си, защото мениджърите имат квалифициран отговор. Поднасянето на въпроса по този метод обаче внася в него спомагателен колорит, който може да ви даде повече информация за историята на мениджъра и метода, по който работи компанията.

Какво е направила компанията, с цел да ви помогне да продължите професионалното си развиване?

Поддържането на настоящи знания и умения във вашата област на работа е от основно значение за професионалния ви триумф, споделя Кларк, като прибавя, че за това е значимо компанията ви да дава разнообразни благоприятни условия за професионално развиване.

Той поучава да последвате този въпрос с още един от рода на: „ Вярва ли компанията в ученето през целия живот? “

„ Повярвайте ми, желаете да работите за компания, която дава приоритет на развиването на вашите умения “, прибавя Кларк.

........................

Даниел Борц за

Редактор: Георги Геориев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР