За да се научи детето на патриотизъм, то трябва да

...
За да се научи детето на патриотизъм, то трябва да
Коментари Харесай

Образователен експерт: Най-важното умение за учениците е желанието да откриват света

" За да се научи детето на национализъм, то би трябвало да познава града и страната си, да е интензивно на открито, да желае да способства с нещо за развиването им. Тези умения не се получават в цифрова среда. Децата би трябвало да бъдат стимулирани да учат и откриват, не да бъдат карани да вършат едно и също нещо с една и съща скорост по един и същи метод “. Това сподели Мариана Банчева, учебен специалист, в предаването " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “ .

Големите възпитаници са решили казуса с тежките раници– те не носят съвсем нищо в чантите си, с изключение на една тетрадка, сподели специалистът. " Малките обаче, под натиска на родителите, са длъжни да носят всичките си учебници. В множеството учебни заведения би трябвало да се премине към целодневна организация на образователното време. Би трябвало децата да имат опция да си занесат учебниците в понеделник и да си ги вземат у дома в петък “, безапелационна е Банчева.

Би трябвало децата да имат време за отмора, откакто се приберат вкъщи, счита тя. " Имат потребност от време за себе си и време, прекарано с родителите си, време да вършат това, което обичат. Каквото би трябвало да научат, е добре да стане сред 8 и 16 и 30 ч, когато нормално завършва образователния ден “, счита специалистът. " Нужно е и време за спорт. Оказва се, че при сегашната организация на образователния развой едно дете има единствено час дневно, в който може да остане единствено със себе си. Това " оставане “ обаче е извънредно значимо за развиването му “, разясни Банчева.

Дигитализирането на наличието безпределно облекчава преподаването. То обаче не взема решение казуса с процеса – в случай че под цифровизация разбираме механичното преместване на урока от учебника в цифрова среда, то това не е цифровизация в същинския смисъл на думата, обясни още просветителният специалист.

" Дигитализацията няма да реши казуса със основаването на интердисциплинарни планове, по които децата да работят за разрешаването на огромни въпроси – не просто да преповтарят написаното в урока “, заключи Банчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР